Hjortøboen skal bruges til pendlere og øhop


Hjortøboen skal bruges til pendlere og øhop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tanken er at udnytte den lille færges ledige kapacitet til at forbedre forholdene for øboer og turister

Øhavet: Det skal være nemmere at leve et liv på øerne, og turister skal have mulighed for at tage på øhop i Det sydfynske Øhav uden at skulle inden om Svendborg eller Faaborg for at komme fra ø til ø.

Det er én af de tanker, som der indtil videre er kommet ud af det visionsarbejde, som Drejø Beboerforeningen har sat i gang.

Målet med arbejdet er at gøre det mere attraktivt, bekvemt og muligt at leve et liv som fastboende på en ø med et job udenøs. Samtidig skal der gerne komme endnu flere turister på besøg i øhavet.

Visionsarbejdet slutter først til efteråret, men allerede nu har det resulteret i, at Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune har besluttet at følge havnemester Hans Søbys indstilling om at opsige kontrakten med Carsten G. Rasmussen, som sejler Hjortøboen, pr. 31. december.

Det giver nemlig mulighed for at prøve idéen om at have en båd, der kan transportere øboer på skævetidspunkter og turister rundt mellem øerne.

Havnemester Hans Søby, der deltager i visionsarbejdet som sekretær, understreger, at det ikke handler om ikke at ville betjene Hjortø længere.

- Vi vil bare gerne betjene den bedre og mere hensigtsmæssigt, så den også kan få et turistboost. Det ved jeg ikke om er realistisk, men også derfor er vi nødt til at lave prøvehandlinger i stedet for at lave en stor vision på det her og rejse penge til nyt tonnage for så at finde ud af, at det, vi gjorde, var forkert, siger han.

Forsøgsordningerne vil formentlig blive sat i værk i 2016.

Hjortøboen skal bruges til pendlere og øhop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce