OB-spiller Rasmus Festersen langer i en kronik på Fyens.dk ud efter facililteterne i Ådalen, som ifølge ham 'slet ikke er opdateret til at huse Fyns største fodboldklub - amatører som professionelle'.

Rasmus Festersen efterlyser blandt andet bedre omklædningsfaciliter, træningsanlæg og en kunststofbane, der 'minder lidt mindre om min farmors vægtæppe', som han skriver i kronikken. En opgradering er nødvendig for at kunne tiltrække både professionelle og amatører til Odense Boldklub, mener han.

Sportsdirektør i Odense Sport & Event Jesper Hansen var bekendt med kronikken, men understreger, at den udelukkende er skrevet på Rasmus Festersens eget initiativ.

Jesper Hansen er enig i en del af kritikken.

- Der har været en del kritiske røster både fra tidligere og nuværende spillere, og jeg er enig i meget af det. Jeg mener dog ikke, at det hele er så håbløst. Mange ting går i den rigtige retning for OB, men de mangelfulde faciliteter fylder en del i det daglige.

Men er det ikke jeres eget ansvar at sikre gode facilliter for de professionelle fodboldspillere?

- Jo, det er det. I de forhold, der har med Superligaen at gøre, skal vi nok selv investere. Det har vi sat penge af til. Men der er nødt til at være en sammenhængskraft med moderklubben, altså amatørerne, som er den del, kommunen står for. Derfor afventer vi, hvad kommunen har tænkt sig. Vi mangler simpelthen en afklaring, og den har vi efterspurgt de sidste tre år, siger han til Fyens.dk.

Så du anerkender, at forholdene for de professionelle spillere heller ikke er gode nok?

- Ja, det er de ikke. Og det vil vi gerne gøre noget ved, for det er vores ansvar. Men der er nødt til at være et tæt samspil med kommunen i forhold til de øvrige facilliteter. Vi lejer os jo så at sige ind hos amatørerne, og nogle af deres forhold er så kummerlige, at du tror, det er løgn. Så før vi kan gøre noget, er vi nødt til at høre, hvad kommunens udspil er. Hvis der ikke kommer noget, så er det ikke sikkert, vi kan blive i Ådalen. Vi vil rigtig gerne blive, for det er en vigtig del af kulturen, at amatører og professionelle er samlet. Men det afhænger af kommunen.

Deltag i debatten. Hvad mener du om Rasmus Festersens kritik af faciliteterne i Ådalen?

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
17
OB-spiller: Deprimerende at se, hvordan andre byer investerer i nye træningsanlæg

OB-spiller: Deprimerende at se, hvordan andre byer investerer i nye træningsanlæg

Et flagskib med god besætning - men et slidt skrog

Et flagskib med god besætning - men et slidt skrog

6
Læserne om OB-debat: Klubben må selv betale for træningsanlæg

Læserne om OB-debat: Klubben må selv betale for træningsanlæg