Kattens leg med musen: Lasse Norman kørte opvisning og tog guldet i Odense

Lasse Norman gav prøver på den form, der allerede har ført til sejr på landevejen i 2018. Foto: Villads Munk Carstens

Kattens leg med musen: Lasse Norman kørte opvisning og tog guldet i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en Lasse Norman Hansen i storform, som knuste al modstand i scratch-race ved de nordiske mesterskaber i banecykling fredag aften. Og opskriften på formen, som allerede har kastet en sejr på landevejen af sig, er ro i hovedet og i benene, mener han selv.

Cykling: Det var især en mand, publikummet i Thorvald Ellegaard Arena var kommet for at se, da de nordiske mesterskaber i banecykling blev skudt i gang fredag. Den tidligere OL guldvinder i omnium Lasse Norman Hansen var nemlig til start i disciplinen scratch. Og hjemmebanefavoritten gav da også publikum en opvisning, da han smadrede konkurrenterne i suveræn stil.

Efter godt 30 af de 60 omgange havde Lasse Norman og norske Anders Oddli fået nok af de andre, og i et hårdt angreb fik de hurtigt hentet en omgang, og så var der lagt op til en duel om guldet. Men Lasse Norman havde mere i benene, og i overlegen stil angreb Aqua Blue Sport-rytteren straks, da den første omgang var hjemme, og endnu hurtigere end før havde han hentet modstanderne igen.

Og så behøvede favoritten ikke engang spurte. Men som for at sætte et punktum for sin deltagelse, gjorde han det alligevel og slog det felt, han havde sat med to omgange.

NM i banecykling 2018
Der er masser af banecykling tilbage af de nordiske mesterskaber på Odense Cyklebane. Lørdag er der cykling fra klokken 9, og her skal de første discipliner i omnium køres. lørdag er også dagen, hvor den nordiske mester i den klassiske bane-disciplin keirin skal findes.

Søndag køres ligeledes fra klokken 9. Her står den på pointløb, team sprint og parløb.

Det fulde program kan findes på odensecyklebane.dk.
Han ventede lidt, men da Lasse Norman lukkede op, var mesterskabet hurtigt afgjort. Foto: Villads Munk Carstens
Han ventede lidt, men da Lasse Norman lukkede op, var mesterskabet hurtigt afgjort. Foto: Villads Munk Carstens

Sjovt cykelløb

- Jeg ville gerne køre sjovt cykelløb, sagde vinderen efter løbet, mens han rullede af.

- Jeg prøvede at lade være med at molestrere det hele fra start. Jeg kendte Anders Oddli fra andre løb, og jeg vidste, at han godt kunne følge mine små ryk. Så i stedet for kørte jeg et hårdt angreb. Jeg synes, jeg havde godt styr på dem, sagde Lasse Norman, som var glad for at køre på hjemmebanen i Odense.

- Da jeg hørte, at der var nordiske mesterskaber her, ringede jeg til Claus Rasmussen og hørte, om der var noget, jeg kunne stille op i. Og det er bare fedt at være hjemme og hilse på mine barndomsvenner ved starten og give tilbage til dem, der har kæmpet for at få en bane her i byen, sagde han.

Hjemmepublikummet tog godt imod de nordiske mesterskabers absolut største stjerne Lasse Norman Hansen. Foto: Villads Munk Carstens
Hjemmepublikummet tog godt imod de nordiske mesterskabers absolut største stjerne Lasse Norman Hansen. Foto: Villads Munk Carstens

Mere afslapning giver resultater

Lørdag tager Lasse Norman Hansen til Italien for at deltage i endagsløbet Trofeo Laigueglia. Og det bliver med momentum, at fynboen tager sydpå. Efter fire år som professionel og med en enkelt sejr på CV'et, fordoblede han nemlig det tal, da han for en uge siden vandt første etape af det australske etapeløb Herald Sun Tour.

Og så skulle man måske tro, at den flyvende sæsonstart var produktet af ekstra hårde forberedelser, men faktisk er grunden til succesen i følge Lasse Norman selv det modsatte.

- Jeg har holdt noget mere ferie. Jeg er blevet bedre til at holde roen og nyde at køre cykelløb. Det, jeg har arbejdet mest på, er det mentale. Jeg fokuserer mere på processen, og jeg er blevet bedre til at slappe af i stedet for at blive stresset over at skulle køre og præstere. Jeg synes også, at jeg er blevet bedre til at komme med en plan, så jeg ikke bare kører på instinktet, sagde han.

Mere vil have mere

I følge Lasse Norman Hansen kommer hans løbskalender til at ligne sidste års. Og her håber han, at kendskab til løbene og tilladelse til at køre efter sejrene kan gøre 2018 til det bedste år i landevejskarrieren.

- Vi har et hold med forskellige typer, og det betyder jo, at når jeg peger på et løb eller en etape, som ligger til mig, så ligger den måske ikke så godt til holdkammeraterne. Mit første fokus er selvfølgelig foråret, og mere vil have mere. Og skal man pege på bestemte løb, så kunne det være sådan noget som Le Samyn, fortalte Lasse Norman, inden han kunne modtage mestertrøjen og guldmedaljen.

Kattens leg med musen: Lasse Norman kørte opvisning og tog guldet i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce