Gennembrud for fynsk badminton-es

OBK's 16-årige talent Victor Axelsen nåede i weekenden helt til finalen ved en seniorturnering i Sverige. Undervejs slog han flere seedede spillere ud - blandt andre Kasper Ibsen, der ligger nummer seks på den danske rangliste, og franske Matthieu Lo Ying Ping, der er nummer 43 på verdensranglisten.
Foto: Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Gennembrud for fynsk badminton-es

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netop kåret som Årets fund rejste OBK's 16-årige supertalent, Victor Axelsen, til Sverige for at hente dyrebar rutine i en højt profileret EBU-turnering i seniorregi. Men Axelsen hentede meget mere end rutine med hjem til Odense.

Badminton: Helt som vanligt gik han uimponeret til opgaven og vandt sine tre runder i kvalifikationsturneringen og kom dermed med i hovedturneringen. Her fortsatte han de fine takter og eliminerede en 8-seedet svensker i første runde.

Senere i kvartfinalen stod han over for franske Matthieu Lo Ying Ping, der med en rangering som nr. 43 i verden burde være en logisk endestation for den fynske komet.

Men Axelsen tørrede gulvet med franskmanden og sendte ham sydover med 15 og 9 point i bagagen. Og nu var fynboen pludselig det helt store samtaleemne i den internationale badmintonverden. På direkte tv fra transmissionen fra Malaysia, hvor Peter Gade og co. tjente til føden, kommenterede TV2's ekspert, den tidligere verdensmester Steen Skovgaard, således OBK-spillerens indsats i det svenske og spåede ham som en af fremtidens store spillere.

Om fynboen hørte det vides ikke, men i hvert fald gjorde han kort proces med landsmanden Kasper Ibsen, der er placeret som nr. 6 på den nationale seniorrangliste. To gange 21/14 og så var finalepladsen en kendsgerning.

Her mødte han dog overmagten i indonesiske Indra Bagus Ade Chandra, der med erfaringer fra adskillige optrædener i superserier var for stor en mundfuld.

15/21, 12/21 lød cifrene, men det var en tilfreds OBK-spiller, der blev fanget på mobilen umiddelbart efter finalen:

- Jeg kan ikke tillade mig at være utilfreds. Det her havde jeg slet ikke drømt om, inden jeg tog afsted. Han var bare bedre end mig i dag, men egentlig ikke bedre end de andre, som jeg har slået i turneringen. Men mon ikke jeg rykker noget frem på seniorranglisten, hvor jeg lige nu er nr. 40, lød vurderingen fra den unge fynbo, der kan supplere sin børneopsparing med præmien på 700 dollars. (bendix)

Gennembrud for fynsk badminton-es

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce