Voldelig OB-fan kunne ikke holde sig fra stadion - nu skal han i fængsel

Den 28-årige har flere gange overtrådt sin karantæne fra stadions i forbindelse med kampe mellem OB og andre superligahold. Personerne på fotoet har ikke noget med sagen at gøre Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Voldelig OB-fan kunne ikke holde sig fra stadion - nu skal han i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slag med flaske og spark mod to ofre ved banegården i Fredericia blev takseret til ti måneders fængsel. Manden havde også brudt sin karantæne fra alle landets stadions under kampe, hvor OB mødte blandt andet AGF, Esbjerg og Sønderjyske.

Fredericia: For halvandet år siden blev to ofre slået og sparket ned ved den enes bil ved Fredericia Banegård. Gerningsmanden var en 28-årig mand, som de ikke kendte. Torsdag fik han dom ved Retten i Kolding. 10 måneders ubetinget fængsel. Afgørelsen har han udbedt sig betænkningstid for.

- Han havde erkendt langt de fleste forhold, men ikke voldssagen fra Fredericia, siger anklager ved Sydøstjyllands Politi Therese Marie Brüner.

Men retten valgte at dømme den 28-årige for samtlige forhold. Dog blev en voldssag fra Kolding ændret fra grov vold til almindelig vold. Den 28-årige fastholdt, at han ikke havde sparket på ofret.

I forbindelse med voldssagen fra Fredericia blev den 28-årige også dømt for hærværk, idet han havde kastet en flaske på ofrenes bil.

Den 28-årige har tidligere været straffet og havde en reststraf på 63 dage, som blev udløst ved dommen.

Han havde erkendt langt de fleste forhold, men ikke voldssagen fra Fredericia.
Anklager ved Sydøstjyllands Politi Therese Marie Brüner.

Ingen adgang til stadions

16 forhold rummede anklageskriftet og en lang række af dem handlede om overtrædelse af den karantæne den 28-årige har imod at nærme sig stadions i Danmark. Han må ikke opholde sig inden for en radius af 500 meter fra fodboldstadions i Danmark i mellem seks timer før og seks timer efter, en kamp er blevet afviklet.

Anklagerne handlede også om den 28-åriges brug af romerlys. Han havde således kastet et romerlys mod Jernbanecafeen i Kolding i september 2017. Tidligere havde han kastet sten gennem ruden til cafeen.

Overtrædelsen af karantæner var sket i forbindelse med kampe mellem OB og andre superligahold. Det har været kampe mod FC Midtjylland, AGF, Esbjerg og Sønderjyske i løbet af 2017.

Hans karantæne er skærpet yderligere i forhold til kampe, hvor OB spiller på udebane. I de kampe skal han holde sig væk i en radius af mindst tre kilometer, fremgår af anklageskriftet.

Alle forholdene omkring fodboldkampene kunne han erkende med undtagelse af en kamp mellem OB og AGF i august 2017.

Alle erstatningspørgsmål blev henvist til civilt søgsmål i sagen.

Voldelig OB-fan kunne ikke holde sig fra stadion - nu skal han i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce