Odenses folkeskoler: 5286 elever får en bærbar i hænderne

En computer skal være en lige så naturlig del af skoledagen som en spidset blyant, og nu få alle elever fra 4. til 6. klasse på Odenses folkeskoler en bærbar. Arkivfoto: Steffen Ortmann/Scanpix

Odenses folkeskoler: 5286 elever får en bærbar i hænderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bærbare computere for knap 11 millioner kroner er på vej ud til alle elever fra 4. til 6. klasse i Odenses folkeskoler.

Det er ikke længere nok med kladdehæftet og den spidsede blyant.

Der er for længst også blevet brug for digitale redskaber i folkeskolernes hverdag, og nu er 5286 bærbare computere - de såkaldte Chromebooks - på vej ud til alle elever i Odenses 4., 5. og 6. klasser.

- Vi ønsker, at børnene i Odense skal opleve, at de vokser op i en by, som har en styrkeposition inden for droner, robotter og it, forklarer børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Vores børn skal være foran, og de skal derfor have computeren i hænderne som et naturligt arbejdsredskab. Folkeskolen er for alle, og det skal ikke være forældrenes pengepung, der afgør, om deres barn har en computer med i skole eller ej, mener hun.

Computerne bliver købt for de 10,9 millioner kroner, det røde byrådsflertal sidste år satte af til formålet i forbindelse med budgetforhandlingerne. Og satsningen skal ses ind i de politiske ambitioner om, at børnene de kommende år skal nå en bedre grad af teknologiforståelse og blandt andet lære at kode og programmere robotter.

- Det er fedt

Tirsdag får de første af byens folkeskoler en bunke computere leveret, og en af de skoler er Tingkærskolen. Dér glæder skoleleder Bjarne Larsen sig til de nye muligheder, computerne giver til undervisningen.

- Fagbøger kan erstattes af digitale fagportaler, der hele tiden er opdateret, og hvor eleverne kan gå fra tekster til videoer og tilbage igen. Børnene kan også meget lettere arbejde sammen i samme dokument. Det er så fedt at kunne udlevere computere til alle vores elever på mellemtrinnet, konstaterer han.

I begyndelsen af august vil alle 5286 computere være landet på byens 33 folkeskoler.

Ud over de 10,9 millioner kroner til bærbare rummede sidste års budgetforlig også 10,7 millioner til bedre undervisning, der skal styrke elevernes digitale faglighed, ligesom 50 millioner kroner fra salget af Nature Energy Fyn skal være med til at klæde folkeskolens elever på til en teknologisk verden og hverdag.

Odenses folkeskoler: 5286 elever får en bærbar i hænderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce