Nyt boligprojekt truer skov: Grundejerforening går i kamp for at få projektet afvist

Formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening, Carsten Myhr, er bekymret for at byggeriet vil gå ud over flora, fauna og foreningsliv. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Nyt boligprojekt truer skov: Grundejerforening går i kamp for at få projektet afvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Olav de Lindes planer om at bygge 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven bør blive afvist, mener Åløkkekvarterets Grundejerforening.
  • - Der er allerede for lidt skov i Odense, siger formand Carsten Myhr.

Løbere, mountainbikere og skovelskere får et begrænset område at slå deres folder på, hvis Olav de Lindes planer om et nyt boligbyggeri med 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven bliver til virkelighed.

Men hvis det står til Åløkkekvarterets Grundejerforening, bliver projektet aldrig til noget. Hvad byggeriet vil gøre ved både flora og fauna i området vækker bekymring, hvis de mange træer på de 1,2 hektar jord, Olav de Linde ejer af skoven, bliver fældet.

Derfor skrider Carsten Myhr, formand for Åløkkekvarterets Grundejerforening til handling, for at sørge for, at projektet forbliver en drøm.

- Jeg har søgt aktindsigt i dokumenterne, der omhandler projektet og agter at sende indsigelser mod det. Der er så lidt skov tilbage i Odense C, så der må ikke fjernes mere. Byggeriet vil også gå ud over så meget foreningsliv i området, siger Carsten Myhr.

Skoven, der er det største skovområde i Odense C, bliver hver dag rigt benyttet af flere forskellige foreninger. Både Odense Orienteringsklub og Cykling Odenses mountainbike-ryttere holder til i Åløkkeskoven. Og faktisk ligger området, hvor Olav de Linde ønsker at opføre boliger, ved siden af hvor KFUM Spejdernes Gråbrødre-gruppe har et klubhus.

- Der er både Åløkkekvarterets beboere, der bruger skoven dagligt, men også foreninger. Jeg ved ikke, hvordan beboerne i de dyre lejligheder, de vil bygge, vil have det med duften af lejrbål i deres stuer, når spejderne laver mad, siger Carsten Myhr.

Sagen kort
Olav de Linde vil bygge 77 boliger i kanten af Åløkkeskoven.Byggeriet skal ske i et område Olav de Linde har ejet i 12 år, der ligger nord for Mogensensvej, der er en sidevej, der stikker mod nord fra Rugårdsvej.

Byggeriet vil bestå af seks boligblokke på op til fem etager og lejlighederne vil være mellem 80 og 110 kvadratmeter.

Olav de Linde ønskede længe ikke at offentliggøre projektet. Det blev først offentligt kendt, da Fyens Stiftstidende søgte aktindsigt hos kommunen.

Projektet er endnu i en indledende fase, og der er eksempelvis ikke lavet forslag til kommunalplan for området - et forslag der i givet fald vil blive sendt i høring.

- De er ligeglade med skoven

Projektet, der stadig ikke er blevet godkendt af kommunen, er blevet offentligt kendt, efter Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i de dokumenter, der er blevet indleveret til kommunen.

Carsten Myhr kontaktede selv Olav de Lindes direktør før sommerferien.

- Jeg kontaktede selv direktøren (for Olav de Linde, red.), og der ville de ikke snakke om projektet. Og det er da, fordi de godt ved, de kommer til at møde modstand i området. De er fuldstændig ligeglade med skoven. De vil bare tjene penge, siger Carsten Myhr.

Han mener desuden, at politikerne i Odense Kommune vil afvise byggeriet, hvis de vil leve op til, hvad de lovede, da de gik på valg.

- Jeg regner ikke med, at forslaget bliver til noget. I Danmark mangler vi skov, og et bredt flertal i Folketinget lavede tilbage i 1989 en målsætning om, at Danmark skal bestå af 25 procent skov, og vi er kun på 11 procent nu. Vi har brug for alt det skov, vi har. Og hvis politikerne i Odense lader byggeriet blive til noget, lever de ikke op til det ansvar, siger Carsten Myhr.

Nyt boligprojekt truer skov: Grundejerforening går i kamp for at få projektet afvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce