Midtbyen eller Vollsmose: Kunstakademiet bliver i Odense

- Jeg er Danmarks lykkeligste rektor - især hvis politikerne beslutter, at vi skal flytte til Brandts 13 i Jernbanegade, siger Lars Bent Petersen fra Det Fynske Kunstakademi. Arkivfoto: Kim Rune

Midtbyen eller Vollsmose: Kunstakademiet bliver i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Fynske Kunstakademi får fortsat støtte af Odense Kommune. Spørgsmålet er, om akademiet skal placeres i Brandts 13 eller i Vollsmose.

By- og Kulturudvalget besluttede tirsdag fortsat at støtte Det Fynske Kunstakademi, så skolens eksistens i Odense er sikret.

Spørgsmålet er dog stadig, hvilken adresse skolen frem over skal have. Her opstiller Odense Kommune to scenarier: Et, hvor skolen så at sige bytter plads med Brandts og rykker ind i Brandts 13 - det forhenværende Fyns Kunstmuseum - i Jernbanegade, når Brandts trækker sine værker til hoveddomicilet på Brandts Torv. Og et andet, hvor kunstakademiet rykker ud til tomme lokaler på Vollsmose Allé 30.

Rådmand Jane Jegind (V), der hidtil har ytret, at det ikke er en kommunal opgave at støtte kunstakademiet økonomisk, stemte sammen med det øvrige By- og Kulturudvalg for en fortsat støtte. Hun understreger, at det for hele udvalgets vedkommende sker under forudsætning af, at der snarest muligt i Kulturministeriet findes lovhjemmel til at drive kunstakademiet i kommunal regi.

- Ja, et enigt udvalg har besluttet fortsat at støtte akademiet, ligesom vi har besluttet at betale flytteomkostningerne til en ny adresse. Hvilken adresse det bliver, beslutter vi om 14 dage, siger hun.

Flytningen anslås at koste 450.000 kroner.

Lykkeligste rektor

Selv om beslutningen ikke giver rektor for kunstakademiet Lars Bent Petersen mulighed for at udfylde nye adressekort, er han vældig tilfreds med politikernes positive indstilling til skolens eksistens. Den betyder reelt, at han ikke som varslet skal ud og fyre kontraktansatte medarbejdere og hjælpe studerende til at finde andre kunstskoler at færdiggøre deres uddannelse på.

- Jeg er Danmarks lykkeligste rektor - især hvis politikerne beslutter, at vi skal flytte til Brandts 13 i Jernbanegade. Bygningen kunne ikke ligge bedre i forhold til at komme tættere på byen og dermed blive mere synlig, som er en af vores målsætninger, og det er oplagt her at lave flere arrangementer, som er inkluderende for odenseanerne. Desuden må jeg erkende, at jeg nok er en smule kulturkonservativ, for jeg synes altså, det er mest rigtigt fortsat at bruge en bygning til kunst, som oprindeligt er bygget til kunst, siger han.

Lars Bent Petersen erkender samtidig, at han ikke har haft mulighed for at se på de tomme lokaler på Vollsmose Allé 30 - en adresse, han først fik kendskab til for fem dage siden.

- Bliver det Vollsmose Allé, er det ikke nødvendigvis en dårlig idé, det er bare et helt andet projekt end det, vi har midler til i dag, siger han, der sammen med kunstakademiets formand og By- og Kulturudvalget skal på ekspedition inden for de kommende uger for at tage et nærmere kig på de to adresser.

Tid er en faktor

Både Det Fynske Kunstakademis formand Poul W. Falck og udvalgsmedlemmet Anders W. Berthelsen (S) er tilfreds med den beslutning, udvalget foreløbigt har truffet.

- Vi er kommet et skridt videre, og akademiet behøver ikke at frygte for at blive hjemløs til sommer. Nu skal vi i dialog med rektor og afgøre, om det skal være Jernbanegade eller Vollsmose, siger han.

Ifølge Jane Jegind ved embedsmændene i Kulturministeriet godt, at tid er en faktor for politikerne i Odense.

- De arbejder på højtryk for at finde en hjemmel, og min forventning er, at den er på plads inden længe, siger hun.

Næste møde om kunstakademiets fremtid finder sted 6. februar.

Midtbyen eller Vollsmose: Kunstakademiet bliver i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce