Markant byggeri: Fastfood-kæde og dagligvarer på vej til Odense Havn

Den gamle Toldbod ligger, hvor den altid har ligget. Men omgivelserne har ændret sig markant i de senere år, hvor der er opført masser af nye boliger på Odense Havn. Foto: Ivar Juel Nordentoft.

Markant byggeri: Fastfood-kæde og dagligvarer på vej til Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort byggeri på hjørnegrund ved Odense Havn er på vej. Om cirka to år står 60-90 nye lejligheder i op til 10 etager, dagligvarebutik, én cafe og en fast food-restaurant efter planen klar til åbning.

En fast food-kæde kan meget vel være noget af det, der er på vej til at rykke ind på Odense Havn. Kæden vil leje sig ind i et større nyt byggeri, der snart går i gang.

Det er Reitan Ejendomsudvikling - ejendomsselskabet i samme norske koncern som Rema1000-dagligvarekæden - som varsler, at selskabets byggeplaner på Odense Havn nu er på vej til meget snart at blive realiseret. Det nye byggeri opføres i op til 10 etager - højest ud mod krydset Toldboldgade/Havnegade.

- Vi håber på at have nedbrudt det, der skal nedbrydes, inden sommer, og i direkte forlængelse går vi i gang med pilotering til det kommende byggeri, siger Stephan Sørensen, der er direktør i Reitan Ejendomsudvikling og tilføjer:

- Jeg forventer, det varer cirka to år, inden byggeriet står færdigt.

Tæt på aftale

Ifølge Stephan Sørensen har Reitan "så godt som en aftale" med en fast food-kæde, der ønsker at rykke ind i stueetagen. Og af lokalplanen fremgår det, at der kan blive tale om en restaurant med drive in-mulighed. Men han vil ikke sætte navn på endnu.

- Jeg vil godt vente med at sige, hvem det er, siger han.

Desuden indgår der i byggeriet lokaler til en café.

- Vi har fået flere henvendelser, men vi har ikke indgået aftaler endnu. Der er stadig noget tid til år 2020 (når byggeriet står klar, red.) siger Stephan Sørensen.

Et nyt parkeringshus og 4500 kvadratmeter boliger indgår også, og de bliver fordelt på 60-90 lejligheder alt efter, hvilke størrelser, Reitan beslutter sig for.

- Det har vi ikke helt på plads endnu, og jeg kan heller ikke på nuværende tidspunkt sige, om der bliver tale om boliger til udlejning eller salg. Det bliver afklaret senere, siger Reitan-direktøren.

Og ikke mindst for beboerne på havnen, vil det sikkert vække interesse, at byggeplanerne også rummer en Rema1000-butik på enten 1000 eller 1200 kvadratmeter, som bliver havnens første dagligvareforretning.

- Vi håber, den kan blive på 1200 kvadratmeter. Det er vi ved at få afklaret hos Odense Kommune i øjeblikket, lyder det fra Stephan Sørensen.

Tror på havnen

Som det kommende byggeri vidner om, så tror Reitan Ejendomsudvikling på, at tiden nu er moden til at tage næste skridt i udviklingen af området ved inderhavnen i Odense.

Befolkningstallet i lokalområdet er steget markant de senere år i takt med, at flere og flere boliger er blevet opført. Efterhånden bor der mellem 1500 og 2000 personer ved havnen, og til sammenligning boede der i 2003, da de første spadestik til havneomdannelsen blev taget, stort set ingen i området.

- I takt med der bliver bygget på havnen og i takt med, at man får Havnepladsen og Havnebadet mere og mere integreret i odenseanernes bevidsthed, så er der i min verden heller ingen tvivl om, at området bliver mere og mere modnet til f.eks. en café, siger Stephan Sørensen.

De nye byggerier vil i øvrigt rejse sig ud mod Havnegade, mens det område i lokalplanen, der ligger mellem Toldbodgade og Londongade, skal være grønt område. Her bevares de eksisterende bygninger.

Markant byggeri: Fastfood-kæde og dagligvarer på vej til Odense Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce