Marco Lund har bidt sig fast

Marco Lund var med i den famøse kamp mod AGF og forsøger her at ryste AGF-keeper Aleksandar Jovanovic. (Foto:Claus Fisker/Scanpix 2018)

Marco Lund har bidt sig fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig OB-stopper har ædt sig ind på pladsen ved siden af anfører Kenneth Emil Petersen

FODBOLD: Den 21-årige Marco Lund har fået en lidt omtumlet start som ung-stopper i OB, men som gammel kampbokser lader han sig ikke så let slå omkuld.

Han stod til at få en startplads i Parken mod FC København i de sidste kampe i grundspillet, men blev fældet af luftens vilde bakterier. Da korthuset væltede på spillerfronten med endnu mere sygdom, skader og privat-relaterede hjemrejser, røg han ind på et hold af sammenbragte børn mod AGF, der omgående udnyttede fynboernes nervøse og famlende skubben rundt med bolden den 9. marts.

Men træner Kent Nielsen brugte landskampspausen til at ryste posen lidt efter skuffelsen over at misse top seks, at Marco Lund med den stærke fysik og det eksplosive antrit fik en ny chance fra start ved siden af anfører Kenneth Emil Petersen i midterforsvaret mod Sønderjyske i den første kamp i kvalifikationsspillet.

Jeppe Tverskov blev prøvet af med held igen centralt på banen som spilstyrer sammen med Troels Kløve med de hurtige vendinger.

- Jeg har jo luppen fremme, for det er jo sådan, at jeg er. Derfor har jeg sagt til Marco, at han viste usikkerhedsmomenter i starten og spillede sig sindssygt godt op. Så var der et par situationer, hvor han var ved at bringe sig selv i problemer, men fik den reddet hjem mod en stærk modstander, siger træner Kent Nielsen om Lunds møde med sønderjydernes lynhurtige og lange Mikael Uhre.

Da Sport Fyn konfronterer Lund med trænerteserne, hvisker han stille, at træneren aldrig er helt tilfreds.

- Der var da nogle skønhedsfejl. Jeg spillede nok ikke her i OB, hvis jeg spillede til ug med kryds og slange hver gang, siger Lund og refererer til karakterbøger, der kun fandtes, før vestjyden blev født.

- Men jeg er godt tilfreds. Jeg spillede en god fornuftig kamp, og det var endnu vigtigere at få tre point og lægge afstand til de nederste i puljen. Vi vidste godt, at sønderjyderne ville køre på omstillinger og prøve at ramme os på kontraangreb, når de fik fat i bolden. Men vi havde hele tiden styr på, hvor Uhre var. Kenneth Emil og jeg havde godt styr på, hvornår vi skulle falde og hvornår, vi skulle gå på, forklarer Marco Lund efter en ny træningsession på Ådalens kunstgræs, mens en maskine var ved at gøre bane 1 med naturgræsset i stand til forårets komme i næste uge.

- Før kampen mod FCK blev jeg syg med influenza et par dage forinden, og så missede jeg tre kampe på den konto. Men nu er jeg kommet godt ind på holdet. Det er en god trup, hvor der hård konkurrence om alle pladser, men samtidig er der en god harmoni i truppen og vi har det virkelig godt med hinanden. Det er nemt at falde til her, siger Marco Lund.

Marco Lund og anfører Kenneth Emil Petersen havde et fint samarbejde mod Sønderjyske. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Marco Lund og anfører Kenneth Emil Petersen havde et fint samarbejde mod Sønderjyske. Foto: Birgitte Carol Heiberg

AGF-nedturen

Han blev så kastet ind mod AGF i en kamp, hvor alt sejlede og han ikke selv nåede med op i hovedstødsduellen, da Jens Stage tidligt i kampen afgjorde kampen til århusianernes fordel og fynboernes top seks-drømme sev som vand ind i Titanic.

- Jo, det var lidt svært, men jeg har selv været med til at spille playoff mod nedrykning i Esbjerg, så jeg har prøvet det, der var værre end den AGF-kamp. Vi nåede ikke top seks, så vi har stadig noget at bevise, og vi skal spille efter den Europa-plads, som er det maksimale, som vi nu kan nå. Det skal vi stile efter og det skal vi tage i stiv arm og give den skalle, siger Lund.

Han er klar, hvis Lyngby lørdag kommer med Mayron George i front, mens det bliver en anden opgave med Jeppe Kjær i front.

- George og Uhre minder lidt om hinanden. De har fart og fysik og vil gerne gå på kroppen og sætte fart derfra. Men Jeppe Kjær vil være noget andet. Vi skal ikke fokusere på andet end os selv, fordi Kenneth Emil og jeg kender dem. Lyngby vil gerne have bolden mere end Sønderjyske, og der vil blive perioder, hvor vi ikke har bolden så meget. Det må vi affinde os med og acceptere, at de indimellem bliver spilstyrende. Så må vi være ekstra gode, når vi har bolden. Det bliver hårdt, og der skal løbes mange meter, for de vil komme med stor energi, som vi skal kunne matche, siger Marco Lund.

Træner Kent Nielsen er villig til at påtage sig rollen som favorit i kampen.

- Men vi er ikke så store favoritter, som mange vil gøre os til ved blot at kigge på stillingen. Lyngby har været ramt af skader på samme måde, som vi blev det i AGF-kampen. Men Oliver Lund og Jeppe Brandrup er f.eks. på vej tilbage i Lyngby, så det lysner for dem, så de er tættere på idealopstillingen snart. Det bliver en anderledes kamp, som ikke bliver så fysisk som mod Sønderjyske, fordi de også er meget boldsikre. Det klædte os mod Sønderjyske, at vi bragte meget fysik i spil. Kan vi fastholde både det og det spillemæssige udtryk, så står vi godt både offensivt og defensivt, mener OB-træneren, der pointerer, at ingen spillere stod svagt i billedet i kampen mod sønderjyderne.

Marco Lund var med til at tvinge Sønderjyske til en udskiftning af  Mikael Uhre og her tager han så en duel med indskifteren Mads Hvilsom. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Marco Lund var med til at tvinge Sønderjyske til en udskiftning af Mikael Uhre og her tager han så en duel med indskifteren Mads Hvilsom. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Marco Lund har bidt sig fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce