"Man bliver mere udsat med tiden"

OB's cheftræner Kent Nielsen mener, at det er en naturlov, at man som træner bliver mere og mere udsat, som tiden går. Foto: Scanpix.

"Man bliver mere udsat med tiden"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cheftræner Kent Nielsen evaluerer OB's grundspil og de to sidste sæsoner, hvor målsætningen om top 6 er misset.

FODBOLD: OB's cheftræner Kent Nielsen sidder ved 10-tiden sådan en solbeskinnet mandag formiddag alene på sit træner-kontor i Ådalen. Reserveholdet skal spille i København og freden brydes kun af, at direktør Jesper Hansen lige stikker hovedet ind, og spørger, om Kent lige har et minut.

Spillerne fra førsteholdet bliver ikke mange, når de møder ind til træning 11.30 for at lave meget lidt, fordi to-tre af dem er syge.

Sport Fyn bydes på dampende kaffe.

- Jesper Hansen har nævnt 39 point som sæsonmålet, men det er I jo langt fra....?!

- Jeg skal ikke gå ind i, hvad Jesper har sagt. Det drejede sig om top 6, og det nåede vi ikke. Begge gange med den nye struktur havde 35 point været nok. Det er en stor skuffelse nu, fordi vi virkelig jagtede det. Slutresultatet i forhold til sidste sæson ligner nogenlunde hinanden, men følelsen har været en anden. I sidste sæson var det op ad bakke og denne gang har vi ligget omkring sæsonmålet og nogle gange på målet. Vi er skuffede og ærgerlige over vore resultater siden nytår. Vi har ikke skrabet point nok sammen, selv om mulighederne har været der flere gange, svarer Kent Nielsen.

- Har I manglet Uzochukwus og Tingagers fysik?

- Vi taber ikke i Parken eller i Brøndby på grund af manglende fysik. For et år siden havde vi samme snak, fordi omverdenen ikke mente, at vi havde hentet de nødvendige spillere, men så gik det godt med et stærkt forår. Man skal træffe svære beslutninger. Vi ville gerne have ventet med at sælge Tingager til sommer, men når ønsket fra spilleren bliver stort, så kan vi vurdere, hvis vi siger nej, at skuffelsen kan blive så stor, at det kan få indflydelse på præstationerne efterfølgende. Kigger vi på indholdet, så synes jeg ikke, vi har manglet ham. Vi lukkede Brøndby og FCK ned defensivt, og der har været substans nok og derfor er vi så skuffede.

Kent Nielsen regner ikke AGF-kampen som afgørende for kikset.

- Hjemme mod Silkeborg lige før jul havde vi en enestående chance for at skabe luft til midterholdene, fordi vi havde spillet til at vinde over dem. Det var også horribelt, at vi ikke kunne vinde over Sønderjyske, selv om vi tabte 3-0. Vi var ihærdige nok mod AGF, men kvaliteten var der ikke. Det har været kendetegnet for foråret med tre svære udekampe, at der har manglet et gram eller to hist og her. Vi har misset mange muligheder til at skrabe point sammen.

- Men Nicklas Helenius er vel ikke lykkedes?

- Vi har angribere, der har scoret 11 og en på 6 mål. Nicklas har scoret tre-fire stykker og Edmundsson et par mål. Så antallet af mål fra angriberne har ikke været helt skævt. Det kan da godt være, at Helenius ville have spillet eller scoret mere, men han har jo skullet slå de andre af, som har præsteret. Vi tror stadig på ham og han skal bare klemme på.

Færing var væk

- Har sagen om Edmundsson haft indflydelse på hele situationen?

- Lige før træningslejren var Edmundsson videre både i egen og også i vores verden. Den korte opstart betød derfor, at der i starten ikke blev set så meget til hans side. Efter transfervinduet var hans situation en anden, så der blev valgt anderledes på angriber-siden. Det gjorde det svært for ham, selv om han har haft sine indhop.

- Men Rasmus Jönssons situation er vel den samme?

- Nej. Joan ville afsted. Jönsson ville blive her til sommer, hvor han ville vurdere situationen og han har været med i alle forberedelser i foråret. Jönsson ville ikke væk lige som Thrane og alle de andre, der har udløb til sommer. Her træffer vi først beslutninger lidt senere.

- Har Jóan skudt sig selv i foden så?

- Nej. Det er bare blevet besværliggjort, fordi opstarten har været så kort og hektisk. De skadede spillere stod i samme situation. Han var kommet lidt efter, og det var svært, fordi de andre præstererede.

- Du har vel som træner ikke været mere under pres i de to et halvt år end nu?

- Forrige efterår var jeg vel også under pres. Jeg kender gamet. Du og jeg kender gennemsnitslevealderen i forskellige klubber. Hvis du ikke scorer højt på resultater og ikke lever op til de sportslige mål, så vil der blive stillet spørgsmålstegn. Det er en del af det - specielt i storklubber. Det tænker jeg ikke så meget over. Jeg har som træner en trup, og vi arbejder mod at få det bedste mulige resultat. Klubbens ledelse kigger på, om træner og spiller arbejder godt nok sammen til at skabe resultater. Spillerne er på valg hver weekend. Sådan er det også som træner, hvis man ikke leverer det resultat, som man har troet og håber på.

- Jo længere man er i en klub, jo mere vil der blive stillet spørgsmålstegn. Det er en naturlov. Når spillere er 29, løber de andre fra dem, fordi de er for langsomme. Når de bliver 30, så er de for gamle. Det skal de leve med. Og det skal jeg også leve med, og jeg er afklaret med, at det skal ledelsen vurdere.

Kent Nielsen vidste fra dag et, at ledelsen ville ansætte hans nærmeste i den sportslige sektor forskudt i forhold til cheftræneren, så der var et flow omkring Superliga-holdet og ikke en hel samlet hær, der skulle ansættes eller afsættes på samme tid.

- Men jeg blev taget med på råd, og jeg havde sagtens kunne se John Bredal og jeg fortsætte samarbejdet. Men jeg har respekt for, at ledelsen har haft det standpunkt, som jeg kendte til. De har truffet beslutningen ud fra, hvad der var bedst for klubben men også lyttet til mig, siger Kent Nielsen, inden han går ud til mødet med Jesper Hansen.

"Man bliver mere udsat med tiden"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce