Nyborg Ungdomsskoles præsenterer anden påskedag "Torbens hjerte," den 25. rockmusical

Som de foregående 24 påskeferier har unge mellem 14 og 18 år i denne påske travlt med at øve på årets rockmusical, som Nyborg Ungdomsskole har premiere på anden påskedag.

"Torbens hjerte" er titlen på den selvskrevne og selvkomponerede forestilling, der fortæller om legetøjshandler Torben, der har lagt sti hjerte i den legetøjsbutik, men gammeldags legetøj er ikke cool. Det er derimod al det digitale eletronik, som smarte Johnny Sunshine vil sælge til børnene. så han forsøger at overtage butikken fra stakkels Torben for at rydde hylderne for alt det gammeldags bras og få noget elektronik ind i stedet.

Men det skal være løgn, mener legetøjet, som vågner til live og som under sang og dans og skuespil går til kamp for den aktive leg.

Det er kort handlingen i "Torbens hjerte," og et halvt hundrede unge har vinteren igennem arbejdet med forestillingen i ungdomsskolens fag rockmusical. Påskeferien bruges i Borgerforeningens Hus til at få det hele skruet sammen til en forestilling, som er klar til publikum mandag aften klokken 19.

Da det er 25. gang, rockmusical er på scenen, vil kendere af tidligere års forestillinger helt tilbage til begyndelsen kunne genkende citater, figurer og andre henvisninger til de tidligere rockmusicaler. Navnet på årets forestilling, "Torbens hjerte," er rettet mod manden, der skabte ungdomsskolens rockmusical, Torben Hansen. Han stod i mange år i spidsen for rockmusical. I dag er det Jesper Nielsen og hans hold af danse-, sang- og musikinstuktører, der har ansvaret for, at de unge mennesker også i 25-året leverer en helstøbt forestilling.

"Torbens hjerte" spiller mandag til og med fredag i Borgerforeningens Hus. Det er fra klokken 19.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.