Studerende på Syddansk Universitet arbejder på at få en drone til at levere en hjertestarter på golfbanen i Bogense. Nordfynske Hjertestarterforeninger håber, at droner i fremtiden kan sikre hurtig hjertehjælp i yderområderne.

Nordfyn: En hjertestarter, der ved hjælp af en drone bliver fløjet ud i det fjerneste hjørne af Nordfyns Kommune, når der bliver ringet 112 med mistanke om et hjertestop.

Det kan blive fremtiden, hvis det står til de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

Det blev afsløret, da sammenslutningen af de nu tre nordfynske hjertestarterforeninger, i Otterup, Bogense og Søndersø, officielt blev indviet ved at arrangement på Otterup Rådhus tirsdag middag.

Står det til formanden for de Nordfynske Hjertestarterforeninger, Flemming Sørensen, kan det kun gå for langsomt med at få udviklet systemet, der kan styre dronen ud til på forhånd udvalgte steder på Nordfyn, hvor en akuthjælper står parat til at modtage hjertestarteren og bruge den.

For lektor på Syddansk Universitet Ulrik Schultz, der havde taget en drone med til Otterup Rådhus, er tidshorisonten lidt længere. Men allerede nu arbejder et hold studerende på universitetets dronecenter på et system, der skal testes på H.C. Andersen Golf i Bogense til januar. Tanken er, at en drone skal placerers i en regntæt boks, der åbner sig, når alarmen lyder, hvorefter dronen flyver en hjertestarter ud til det ønskede sted på golfbanen.

Om det virker, vil vise sig, når eleverne skal til eksamen til januar.

Læs mere på Fyens.dk senere.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.