Skoleleder råber op efter to elevers indlæggelse: Farlige stoffer i omløb

To elever på Ejby Skole har været indlagt efter at have indtaget en endnu ukendt form for narkotika, og det får skolen til at slå alarmklokkerne til. Genrefoto: Colourbox.

Skoleleder råber op efter to elevers indlæggelse: Farlige stoffer i omløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejby Skole indfører skærpet opsyn, efter det er kommet frem, at to elever har indtaget stoffer og efterfølgende har været indlagt på sygehuset.

Ejby/Gelsted: To af de ældste elever på Ejby Skole har været indlagt efter at have taget en form for narkotika.

Nu kommer folkeskolen med et opråb til både unge, forældre og lokalsamfundene i Ejby og Gelsted.

Onsdag eftermiddag havde skolen indkaldt forældre til elever i 7. til 9. klasse til informationsmøde om sagen, efter skolen mandag var blevet bekendt med, at to elever fra de ældste klasser har været indlagt.

Skolen har anmeldt episoderne til politiet.

- Det er sket udenfor skoletiden, men i og med at vi får kendskab til det - fordi vi mangler nogle børn - er vi nødt til at handle på det. Vi skal være med til at passe på vores unge mennesker og vores samfund, understreger skoleleder Anja Lund Becker, der på mødet kom med et fælles opråb til forældrene om at snakke med deres unge mennesker om sagen.

Ejby Skole er overbygningsskole for både elever fra Gelsted og Ejby, og efter skolelederens oplysninger har de to elever indtaget en form for syntetisk narkotika.

Hun betegner situationen som alvorlig og håber, at lokalsamfundene også er ekstra opmærksomme.

- For os er det vigtigt, at vi får spredt viden om, at der er noget i omløb, der er rigtig farligt. Ejby- og Gelstedområdet er nok ikke de eneste steder, der er ramt af stoffer, konstaterer Anja Lund Becker, der uddyber, at også kommunens SSP-konsulenter gav gode råd på mødet og har talt med eleverne på skolen.

Eleverne er hjemme igen

Anja Lund Becker kan ikke oplyse, hvor kritisk situationen var, da eleverne blev indlagt.

Men hun betegner elevernes tilstand som alvorlig, men at de er hjemme igen og har det efter omstændighederne "okay".

Skolen har indført skærpet opsyn, og der er lavet en aftale blandt lærerne, at man straks skal ringe 112, hvis man har mistanke om, at en elev er påvirket af stoffer.

- Vi tager ansvaret på os og handler lynhurtigt, hvis vi har en formodning om, at der er noget. Vi er meget opmærksomme på, hvad vores unge mennesker laver i skoletiden. Man må i forvejen ikke forlade skolens matrikel i skoletiden, men man skal stadigvæk være opmærksom på, hvad der sker omkring pauserne, siger Anja Lund Becker, der ikke har oplevet en lignende situation i løbet af sine tre år på skolen.

Skolebestyrelsesformand Christina Skovgaard, der selv er mor til en elev i en af de ældste klasser, føler sig godt informeret om situationen, og hun er tilfreds med, at kommunens folk har været massivt til stede for at rådgive om, hvordan og hvor man kan henvende sig, hvis man er bekymret.

- Det er ekstrem voldsomt, at sådan nogle ting er i omløb i vores lokalsamfund. Man skal som forælder være klar over, at det bestemt ikke er et storbyfænomen. Jeg kan ikke se mig fri for at sige, at det kommer bag på mig, at det er så alvorligt i Ejby, siger Christina Skovgaard, der opfordrer forældrene i lokalsamfundet til at samarbejde og være opmærksomme.

Skole- og dagtilbudschef Grete Berggren oplyser, at episoderne ikke får betydning for de øvrige folkeskoler i kommunen i form af skærpet opsyn eller andre foranstaltninger.

- Vi sørger for, at SSP orienterer og er utrolig opmærksom på, hvad der foregår i hele kommunen, men vi har ingen grund til at tro, at det er andre steder lige nu, understreger skole- og dagtilbudschefen.

Skoleleder råber op efter to elevers indlæggelse: Farlige stoffer i omløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce