Kunstneren opfordrer folk til at fotografere billboards med hendes værker.

Kunst: Møder du i den kommende tid et billboard i gadebilledet med teksten "DREAM", "FEEL", "FLY" eller "Open Window", er det kunstneren Yoko Ono, der gerne vil i kontakt med dig.

Det er nemlig værker af hende, som bliver vist på 900 billboards landet over. De er en del af en udstilling med kunstneren, som i øjeblikket kan ses på Kunsthal Charlottenborg i København. Møder man et af billboardene, håber Yoko Ono, at man vil tage et foto af værket og det sted, hvor det bliver vist. Et udvalg af danskernes billeder vil derefter kunne ses på kunsthallens hjemmeside og sociale medier, mens de bedste kommer på kunstnerens egen hjemmeside - og måske bliver belønnet med et eksemplar af det værk, der er fotograferet.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg hedder "Yoko Ono Transmission" og fokuserer især på den japansk/amerikanske kunstners publikationer, tryksager i bred forstand, og på hvordan hendes kunst er blevet spredt via massemedier. Man kan blandt andet - indtil 18. februar -  se de originale "War Is Over"-plakater og sjældne pladecovers, for eksempel fra det tidligste Plastic Ono Band-materiale. Samtidig bliver der i begyndelsen af det nye år udgivet flere end en halv million Yoko Ono-frimærker i samarbejde med PostNord, oplyser Kunsthal Charlottenborg.

Billeder af Yoko Onos værker plus navn på fotograf og placering af billboard kan sendes til am@kunsthalcharlottenborg.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.