Boganmeldelse

Klassisk opklaringskrimi fra Uppsala.

Uppsala-forfatteren Kjell Eriksson er med "Sorte løgne, rødt blod" oppe på otte bind i sin krimiserie fra hjembyen ikke langt fra Stockholm - en dejlig gammel universitetsby, man lærer at kende, fordi handlingen fører både til den fattige og den rige del.

Kriminalkommissær Ann Lindell bor midtimellem sammen med sin lille søn Erik. Som læsere af de tidligere krimier vil vide, er hun en sammensat natur, der ikke rigtig kan finde ud af det med kærligheden. Når nu kaldet er at opklare mord. Men pludselig er han der, prinsen på den grå skammel: Han hedder Anders Brant og er journalist. Eller hvad er han? Ann Lindell bliver i tvivl. Pludselig dukker flere af hans kammerater fra ungdommens Bandy-spil op. Som døde. Samtidig med, at mordet på en ung pige skal opklares.

"Sorte løgne, rødt blod" er en klassisk opklaringskrimi, hvor man er lige så meget hjemme hos kommissæren som med i politiets færden rundt i byen. En hyggelig omgang svensk uden den store samfundskritik.  Krimi: Kjell Eriksson: "Sorte løgne, rødt blod"

Oversat af Karen Lena Krogh Bertram, 329 sider, Klim.

  • fyens.dk