Krimi: Heksens hævn


Krimi: Heksens hævn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Camilla Läckbergs seneste udspil udvikler sig undervejs til en roman fyldt med menneskelige historier, der giver mulighed for eftertænksomhed.

På sin vis er den svenske forfatter Camilla Läckbergs krimi ret hverdagsagtig. Sproget er ligetil og nemt at læse, vi får en elementær indføringsindledning med et langsomt opbyggende bekendtskab med de personer, vi de næste 670 sider skal være i selskab med.

Indimellem lidt naivt skrevet, men tag ikke fejl, for bag en tilsyneladende overflade og dens til tider ugebladsagtige sekvenser dukker der en medrivende historie op om had, svigt, ondskab, tab og sorg, ungdommelig og velvoksen kærlighed, som kan besejre alt. Måske.

Forunderlig udvikling

Der er mange stier at gå på i den svenske forfatters 10. bog fra Fjällbacka - et lille lokalsamfund, hvor rygterne gerne svirrer som ihærdige bier omkring en tillokkende blomst. Fyldt med nektar til at bygge videre. På godt og ondt.

Politimanden Patrik er en sympatisk og empatisk mand. Han arbejder godt sammen med sine kollegaer fra Tanumshede Politistation, og så støtter han sig ofte til forfatteren Erica, som ejer de samme menneskelige træk, blot på en mere spidsfindig måde.

De er et godt makkerpar, og i et fremragende samarbejde graver de sig ned i opklaringen af dødsfald af to fireårige piger, der mistede livet med 30 års mellemrum. Men blev fundet på samme gerningssted.

Erica er ved at skrive en bog om det gamle mysterium: Hvad skete der egentlig med Stella, og nu kommer der endnu engang mystik ind over. Linnea, puttet ind under samme træstamme som Stella.

Vi er godt i gang med en fortælling, der udvikler sig stille og roligt. Og den når sit højdepunkt, der boomer, når man ikke vil fravristes en bog, før man i en ultrasen, månebelyst nattetime har fået den ultimative afslutning.

Og så er der lige den gribende beretning om Elin, der fattig, men med moderhjertet dunkende, kæmper den kamp, hun nu kan, når vi befinder os i det 16. århundrede´med dets mistroiske og hadefulde holdning til de kvinder, der gik forrest, når det gjaldt naturens medicin i forebyggelse af alskens sygdomme.

Vi er i en treenighed fra 1600-tallet med et skvæt fra tiden for 30 år siden og op til nutiden, hvor flygtningedebatten, racismen og misligholdte børn (mis)blomstrer.

Se, det er en ordentlig mundfuld at komme igennem. 600 sider, måske et ønske om et mere litterært islæt, men alt i alt en bog, der i sin fortællende, vedkommende stil  løfter sig op til fire stjerner - ikke mindst for sit plot og sin forløsning, og det er vel det bedste ved en god bog.

Krimi

Camilla Läckberg: "Heksen"

Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild, 670 sider, People's Press

Krimi: Heksens hævn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce