Samler penge ind: Glade kunder sender populær købmand på ferie

Søren Købmand i Rynkeby modtog for nylig en stor pengegave af sine glade kunder. Privatfoto

Samler penge ind: Glade kunder sender populær købmand på ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren-købmand i Rynkeby inviterede hele byen til vejfest. Som tak har kunderne samlet ind til en pengegave, som skal bruges på en ferie sydpå

Rynkeby: Det er ikke nemt at være købmand på landet, og slet ikke når vej- og kloakarbejde lukker butikken og det meste af landsbyen af i næsten et år. Men midt i al modgangen har Søren Kragh Christensen, den lokale Spar Købmand i Rynkeby nu virkelig grund til at smile.

Da han for nylig inviterede hele byen til vejfest med musik, fadøl og grillpølser for at fejre, at alle kan se en ende på trængslerne, dukkede 4-500 mennesker op for at vise deres opbakning.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var jo en folkefest. Jeg havde slet ikke regnet med, at der kom så mange, så jeg var helt rundt på gulvet det meste af dagen, og jeg er stadig meget rørt over den kolossale varme og opbakning, jeg mærker i byen. Alle har stået sammen om at komme igennem det her, fortæller Søren Kragh Christensen.

Men glæden stopper ikke her.

Det siger kunderne på Facebook
Heidi Printzlau Andreasen: Vi og vores 3 banditbørn takker for en god fest! Et fantastisk arrangement der er med til at samle byen og bakke op om vores alle sammens bedste købmand og hans super seje medarbejdere.Verena Junge: Tusinde tak Søren Kragh Christensen for en fantastisk fest. Du er en helt særlig kø'mand.

Lars Rasmussen: Super fest, jeg elsker sådan nogle nye traditioner og kommer gerne igen.

Jytte Lynge Nielsen: Tak for en super eftermiddag og selvom hovedgaden stadig er lukket, ser vi med al tydelighed at Rynkeby er Verdens Navle... Herligt arrangement Søren Købmand.

Ole Frede paulmann: Skønt du arrangerede sådan et dejligt arrangement og der mødte så mange op. Det er så fortjent for du og dine ansatte.

Josefine OK Florczak: Der burde være endnu mere af den slags i Rynkeby! At alle byens beboer , mødes en gang imellem, så vi alle kan komme hinanden ved. Det var et super initiativ.
1. marts inviterede Søren Kragh Christensen, Spar Rynkeby på vejfest midt i byen for at fejre afslutningen på et års vejarbejde i byen. Der dukkede 4-500 mennesker op til festen, og de takkede efterfølgende med en pengegave.
Privatfoto
1. marts inviterede Søren Kragh Christensen, Spar Rynkeby på vejfest midt i byen for at fejre afslutningen på et års vejarbejde i byen. Der dukkede 4-500 mennesker op til festen, og de takkede efterfølgende med en pengegave. Privatfoto

Det rammer alle, hvis han lukker

Som tak for invitationen havde kunderne nemlig samlet ind til en pengegave til "verdens bedste købmand." Gitte Brandt Lambrecht fra Hundslev havde kreeret en gavekasse, som blev stillet op inde i butikken og overrakt til festen. Da mønterne blev talt op, viste der sig at være hele 8334 kroner:

- Vi ved jo godt, hvor vellidt han er, men det er alligevel vildt, at vi på bare fem dage kunne samle så mange penge ind. Det er da imponerende, fortæller hun.

Ingen er i tvivl om værdien af Spar-købmanden:

- Det er så rart, at man lige kan køre derind og handle. Hvis både han og skolen lukker, så falder huspriserne, og det rammer os allesammen. Han er bare så god for lokalsamfundet herude. Tænk at han har inviteret os allesammen til fest, fordi han har været så hårdt ramt af alt der her rod og gravearbejde.

Søren Kragh Christensen ved godt, hvad pengene skal bruges til:

- Kunderne synes, jeg skal bruge dem på mig selv, så jeg har besluttet mig for at bruge dem på en ferie. Jeg tænker allerede, det skal være i april, og det bliver nok også med en ledsager. Jeg skal bare end og slappe af et eller andet sted, fortæller han.

Præcist hvor turen går hen, har han dog ikke besluttet sig for endnu.

30 procent færre kunder

Kerteminde Forsyning indledte i marts 2018 et omfattende kloakeringsarbejde, og det har på skift spærret forskellige strækninger af Rynkeby Bygade, hvor købmanden ligger. Derudover begyndte Kerteminde Kommune i oktober at udvide Hulemosevej for at gøre den til sikker skolevej. Kloakarbejdet er endnu ikke overstået, og for nylig blev flere boligkvarterer spærret af i byen.

Kigger Søren Kragh Christensen i regnskaberne, har det seneste års massive gravearbejde i byen kostet butikken cirka 30 procent af kunderne.

- Men sjovt nok betyder det ikke 30 procent mindre i omsætning. Vi har faktisk mistet flere kunder, end vi har mistet omsætning. Jeg tænker, det virker som om, at de gode stamkunde der så har handlet her, faktisk har købt det mere, fortæller han.

Selvom vejarbejdet snart er slut, og det rygtes, at hovedgaden åbner igen i uge 10, er det måske ikke sidste gang, der bliver holdt vejfest i Rynkeby. Det rygtes nemlig også, at der arbejdes på at gentage succesen.

Samler penge ind: Glade kunder sender populær købmand på ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce