Beboer i Munkebo efter Vollsmose-udtalelser: Sådan en udtalelse er en skamplet for byen, og den er ikke sand

Anne Sandholdt Andreasen bor i samme boligforening som Jørn Pedersen. Foto: Jakob Ebbekær Andersen.

Beboer i Munkebo efter Vollsmose-udtalelser: Sådan en udtalelse er en skamplet for byen, og den er ikke sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkebo bliver ikke det nye Vollsmose, siger beboer, Anne Sandholdt Andreasen. Byen er stille og rolig og har et fantastisk foreningsliv.

Munkebo: - Det bliver det nye Vollsmose, sagde Jørn Pedersen, formand i en boligforening i Munkebo, i avisen for nylig. Det gjorde han på baggrund af erfaringer og oplevelser i boligforeningen og byen. Men den udtalelse afspejler på ingen måde virkeligheden, siger Anne Sandholdt Andreasen, der selv bor i samme boligforening.

Faktisk er Munkebo en by med et fantastisk foreningsliv, hvor børnene leger sammen, og man løfter i flok.

- Vi har over 60 foreninger i den her lille by. Der er virkelig ildsjæle, der løfter helt vildt. Vi har den fedeste fodboldklub, en arbejdsplads med 6000 ansatte, et nytårsbal og en byfest, der boomer, forklarer Anne Sandholdt Andreasen.

Hun bliver irriteret, når boligforeningens formand udtaler sig sådan.

- Jeg havde mine teenagerdøtre til ungfest for første gang for nyligt. De skulle bare observere, feste og fik ikke lov at drikke alkohol. De ringede lidt i et om natten og ville hentes, og det vildeste, de havde oplevet, var to piger, der røg smøger. Jeg forstår simpelthen ikke, hvor han har den opfattelse fra, at vi er på vej til at blive et nyt Vollsmose.

Hun siger, at der heller ikke bor mange med anden etnisk baggrund i boligforeningen - faktisk kun omkring fire procent - men at de få, der bor der, er yderst integrerede og imødekommende.

- Mine døtre går i klassen med en syrisk pige. Hun kom ned i kirken og så alle sine venner blive konfirmeret, selvom hun er muslim. Børnene leger og lærer på tværs af etnicitet.

Jeg har selv arbejdet på Abildgårdskolen i Vollsmose i over to år. Jeg ved godt, hvordan Vollsmose er, og det er ikke Munkebo, og bliver det heller ikke.
Anne Sandholdt Andreasen, beboer i boligforeningen Skovparken i Munkebo

Det fantastiske foreningsliv

At Munkebo skulle blive det nye Vollsmose, kan Anne Sandholdt Andreasen kun ryste på hovedet af.

- Jeg har selv arbejdet på Abildgårdskolen i Vollsmose i over to år. Jeg ved godt, hvordan Vollsmose er, og det er ikke Munkebo, og bliver det heller ikke.

Hun forstår ikke, at Jørn Pedersen kan udtale sig om byens tendens.

- Han kommer ikke i foreningslivet. Hverken i kirken, til festerne, i fodboldklubben eller noget andet. Så jeg forstår ikke, hvordan han kan udtale sig sådan.

Om stofmisbrug og -salg siger hun, at hun kender én i byen, der handler med stoffer.

- Han er pæredansk.

Munkebo skal ikke have sådan et ry

Anne Sandholdt Andreasen savner dokumentation for Jørn Pedersens udtalelser, som hun synes afspejler snæversyn.

- Hvis man siger sådan noget, så skal det dokumenteres.

Hun synes, at det er synd, at byen får sådan et ry, når det langt fra afspejler sandheden. Byen skal i stedet have anerkendelse.

- Sådanne udtalelser er en skamplet for byen, og det er en skam, for det skræmmer begavede og energiske borgere væk, og det er der ingen grund til.

Hun har en klar opfordring.

- Jeg synes, at I skal tage til Nytårsballet, som arrangeres af fodboldklubben, og lade hele redaktionen opleve, hvordan stemningen er blandt borgerne i byen. Så vil I finde ud af, at der ikke er andet end glade, berusede og dansende voksne, som gør en stor indsats for vores børn og unge.

Beboer i Munkebo efter Vollsmose-udtalelser: Sådan en udtalelse er en skamplet for byen, og den er ikke sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce