Flere hundrede arbejdspladser: Forsvarets dronecenter skal ligge på Fyn

HCA Lufthavn har i længere tid givet luftrum til at teste droner. Arkivfoto.

Flere hundrede arbejdspladser: Forsvarets dronecenter skal ligge på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen præsenterede søndag middag et nyt forsvarsforlig, hvoraf det fremgår, at Forsvarets test- og udviklingscenter for droner skal placeres på Fyn.

Opdateret kl. 17.00 med det reelle antal forsvarsarbejdspladser

Det fynske folketingsmedlem og medlem af Forsvarsudvalget Trine Bramsen (S) glæder sig over det nye forsvarsforlig, som betyder, at Forsvarets test- og udviklingscenter for droner kommer til at ligge i H. C. Andersen Airport.

- Det er en rigtig god nyhed for Fyn og Odense, at Forsvarets nye test- og udviklingscenter kommer til Fyn, og det kommer til at betyde flere hundrede nye arbejdspladser, siger Trine Bramsen til fyens.dk,

- Det er en officiel blåstempling af vores testcenter for droner som Danmarks nationale testcenter. Det, at Forsvaret bliver en del af det, kommer til at betyde, at H. C. Andersen Airport bliver et fluepapir for test og udvikling af droner både for danske og udenlandske udviklere.

Forsvaret tilbage på Fyn

Forsvaret får lokaler i lufthavnen, hvilket betyder, at Forsvaret atter er tilbage på Fyn, omend det kun drejer sig om to til tre arbejdspladser i første omgang.

Trine Bramsen har dog store forventninger til, at det nye dronecenter vil generere mange nye arbejdspladser på Fyn.

- Vi har set det med robotteknologien, hvor mange arbejdspladser den har skabt på relativt kort tid. Det er mit håb, at det samme kommer til at ske i forhold til droneindustrien. Der er så meget fremtid i udvikling af droner, så forhåbentlig kommer det her til at betyde, at vi har endnu et stort vækstområde, som kan tiltrække massevis af arbejdspladser til Fyn, siger hun.

Stort potentiale

Odenses Borgmester, Peter Rahbæk Juel (S) er helt enig med sin partifælle om, at det nye test- og udviklingscenter kan få stor betydning for Odense og Fyn.

- Det er fremragende. Vi har i lang tid arbejdet på, at både den civile og forsvarets dronesatsninger bliver samlet ét sted, og det bliver det nu på H. C. Andersen Airport, idet det er en del af forsvarsforliget. Det i sig selv vil være ekstremt attraktivt i forhold til at lægge virksomheder omkring H. C. Andersen Airport, som kan få gavn af de faciliteter, siger borgmesteren.

Det kan være svært at sætte tal på, hvor mange arbejdspladser, det kan betyde for Fyn, men Peter Rahbæk Juel er ikke i tvivl om, at potentialet er kæmpestort.

- Udover de arbejdspladser, der kommer, kan det vise sig at være strategisk vigtigt ikke bare for Fyns muligheder, men også for Danmarks muligheder for at manifestere sig på droneområdet, som rummer lige så stort et potentiale, som det vi har på robotområdet, siger Peter Rahbæk Juel og fortsætter:

- Vi har erfaring med at bygge klynger op med et internationalt snit og har nu muligheden for at udvikle et af de bedste miljøer for test og udvikling af droner.

Flere hundrede arbejdspladser: Forsvarets dronecenter skal ligge på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce