Danfoss betaler ikke til Als-Fyn-Bro

Danfoss vil ikke være med til at finansiere en mulig AlsFynBro men støtter ideen, siger bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen. Foto: Claus Thorsted

Danfoss betaler ikke til Als-Fyn-Bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danfoss vil ikke være med til at finansiere en mulig AlsFynBro men støtter ideen og hjælper med at sprede ordet.

Danfoss-koncernen er om nogen fortaler for en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss-koncernen, er også styregruppeformand i komitéen, der arbejder for at få projektet gjort til virkelighed.

Men støtten fra Danfoss kommer ikke i form af penge til at bygge broen.

- Nej, vi er ikke med til at finansiere den. Det er en offentlig sag og ikke en sag for os, siger Jørgen Mads Clausen.

AlsFynBroen til en anslået pris på 18,5 mia. kr. kan ikke finansieres ved brugerbetaling alene, og ifølge Jørgen Mads Clausen kan den altså kun realiseres, hvis den kommer med på finansloven.

Det er derfor, at komitéen forsøger at skaffe mere politisk opbakning, og det gør de blandt andet gennem rapporter som den, Cowi netop har lavet.

En samlet region

Politikerne på Christiansborg er ikke de eneste, som Als-Fyn-Broens komité vil oplyse. Der er en bestemt del af Danmark, som står endnu højere på listen.

- Vi skal først have Syddanmarks befolkning med. Kommuner og borgmestre, for hvis de ikke er med, er der ingen grund til broen, siger Jørgen Mads Clausen.

Jørgen Mads Clausen forudser ligesom Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), et bedre samarbejde mellem sygehusene gennem Als-Fyn-Broen, og han peger desuden på, at det vil føre til en udvikling af erhvervslivet i begge områder.

Danfoss betaler ikke til Als-Fyn-Bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce