Bilagsfusk og tvivlsomme taler: Alvorlige anklager mod Carl Holst

Der har allerede været mange, men en ekstern undersøgelse af Kromann Reumert har fundet flere bilagssager, som Carl Holst nu skal forklare.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/ScanpixDanmark

Bilagsfusk og tvivlsomme taler: Alvorlige anklager mod Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat-firmaet Kromann Reumert er benhårde ved Region Syddanmark og ikke mindst Carl Holst (V) i en rapport, som Fyens Stiftstidende her kan præsentere hovedpunkterne fra. Fiflerier med bilag, kampagnearbejde for Holst og store uspecificerede udgifter til et coaching-firma er blot en lille del af en lang liste af kritikpunkter i undersøgelsen, som Carl Holst har fået frem til på mandag til at svare på.

Dyre kurser i udlandet for Carl Holst (V) og ledende medarbejdere, flere fiflerier med bilag, tvivlsomme coaching-forløb og medarbejdere, der protesterer over at skulle skrive taler uden regionalt indhold.

En ekstern undersøgelse af forholdene i toppen af regionen stiller spørgsmålstegn ved en lang liste af udgifter, som knytter sig til tidligere regionsrådsformand Carl Holst.

Region Syddanmark valgte mandag at mørklægge undersøgelsen, fordi den ikke var færdig. Meningen var, at den skulle have været på den åbne dagsorden til mødet i regionens forretningsudvalg på onsdag, men pludselig blev den placeret på den lukkede dagsorden, som hverken medier eller borgere har adgang til.

Vi har læst hele undersøgelsen og kan her præsentere den lange liste af kritikpunkter.

Der har allerede været mange, men en ekstern undersøgelse af Kromann Reumert har fundet flere bilagssager, som Carl Holst nu skal forklare.
Der har allerede været mange, men en ekstern undersøgelse af Kromann Reumert har fundet flere bilagssager, som Carl Holst nu skal forklare.
Foto: Peter Leth-Larsen

Kampagnetaler for regionens penge

Undersøgelsen fra Kromann Reumert blev oprindeligt igangsat, efter at BT kunne påvise, at Carl Holsts sekretær havde bedt en ekstern taleskriver om at slette i et bilag - øjensynligt for at skjule, at talerne ikke relaterede sig til regionsrådsformandens arbejde i regionen, men hans ambitioner om at komme i Folketinget.

Ifølge undersøgelsen var det dog hverken den eneste gang, at et bilag blev ændret, eller den eneste gang at Carl Holst på den ene eller anden måde fik regionen til at udarbejde taler uden det store regionale indhold.

Den 18 sider lange rapport beskriver således blandt andet, hvordan både interne og eksterne folk i perioden fra 2013 og frem til folketingsvalget i gentagne tilfælde blev bedt om at lave taler til regionsrådsformanden, som ikke havde noget at gøre med regionen, men var relateret til hans private valgkampagne.

Rapporten fremdrager et konkret tilfælde, hvor flere medarbejdere - uden held - forsøgte at protestere over en tale, der ikke var relateret til regionen. Ifølge medarbejderne holdt Carl Holst dog fast ved, at talen skulle skrives.

Over en bred kam beskriver advokatundersøgelsen den samme syge kultur i toppen af regionen, som konsulenterne fra Muusman tidligere har gjort det, og som efterfølgende har vist sig i flere afsløringer i Fyens Stiftstidende.

Efter aftale med Region Syddanmark er alle andre end Carl Holst dog blevet anonymiseret i undersøgelsen.

Fiflerier med bilag

Fyens Stiftstidende kunne i sidste uge fortælle om Carl Holsts høje forbrug af engelskundervisning. Og noget kunne tyde på, at man i regionen godt vidste, at forbruget lå langt over, hvad andre regionsrådsformænd har fået.

I hvert fald har Region Syddanmark i endnu et tilfælde gjort sig skyldig i dårlig forvaltningsskik, da administrationen i februar 2010 henvendte sig til IBL Sprogservice og bad dem om at ændre en regning. Konkret bad regionen om at få slettet Carl Holsts navn på en regning for engelskundervisning.

Dyre kurser og coaching for ledelsen

Rapporten fra Kromann Reumert holder sig dog ikke kun til beskrivelserne af fiflerier og en kultur, hvor medarbejdere føler sig tvungne til at skrive taler uden regionalt indhold.

Den stiller også spørgsmålstegn ved udgifterne til et navngivent kursus, som Carl Holst og en ledende medarbejder var på i 2014 og til en udgift til coaching for ledelsen på over 750.000 kroner i løbet af den knap femårige periode fra 2010.

Kurset "High Performance Leadership" tog Carl Holst og den unavngivne, ledende medarbejder på i Schweiz i perioden fra den 16. marts til den 21. marts i 2014. Pris: 92.000 kroner pr. næse plus en tillægsudgift på 27.000 kroner.

Kromann Reumert undrer sig også over en udgift på mere end 750.000 kroner til en coaching-virksomhed, der ifølge rapporten er blevet brugt på individuelle coaching-forløb for lederne i regionen og på test og screening af kandidater til ledende stillinger.

Advokaterne undrer sig ikke mindst over, at regningerne i den forbindelse er så uspecificerede, at det er svært at se, hvad pengene er blevet brugt til.

I den forbindelse anbefaler Kromann Reumert direkte, at regionen får lavet en intern undersøgelse for at få klarlagt, hvad pengene præcist er gået til, og hvem der har modtaget coachingen.

Enormt avis-forbrug

Carl Holsts høje forbrug viser sig ifølge rapporten også i forhold til tegningen af diverse avisabonnementer. Selvom der er lavet regler om, at medlemmer af regionsrådet må have abonnement på to aviser og to blade, har Carl Holst således fået 10 aviser sendt hjem til sig på regionens regning og desuden fået leveret 37 abonnementer til sekretariatet.

Som regionsrådsformand har han dog retteligt mulighed for at holde flere end to aviser.

Ifølge Kromann Reumert var de 37 abonnementer i første omgang stilet direkte til regionsrådsformanden. Det blev dog siden ændret, så de i stedet blev adresseret til Råds- og Direktionssekretariatet.

Advokaterne peger i den forbindelse på, at en regionsrådsformand typisk ikke vil have brug for så mange aviser for at kunne begå sig.

Kromann Reumert: Ret op region

I forlængelse af undersøgelsen kommer Kromann Reumert med en række anbefalinger til nye retningslinjer for Region Syddanmark.

Der skal laves regler, der sikrer, at regionen kun påtager sig opgaver, der er i regionens interesse.

Der skal laves regler, der sikrer, at regningerne bliver udspecificeret, så man reelt kan se, hvad pengene er gået til.

Der skal laves nye regler for det interne tilsyn med ledelsen.

Og så skal embedsmændene gøres opmærksomme på, at de har pligt til at gøre opmærksom på forhold, der kan være eller er ulovlige.

Carl Holst skal forsvare sig

Kromann Reumert har foreholdt Carl Holst den lange liste af kritikpunkter og bedt ham om at kommentere dem hver især. Det skal han ifølge rapporten have gjort inden på mandag den 16. november.

Planen er herefter, at rapporten, vi her har kunnet præsentere, vil være offentligt tilgængelig ved regionsrådets møde mandag den 23. november.

Vi ville gerne have forelagt Carl Holst kritikpunkterne i undersøgelsen. Men det har mandag aften ikke været muligt at komme i kontakt med Carl Holst.

Bilagsfusk og tvivlsomme taler: Alvorlige anklager mod Carl Holst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce