Oliemillionæren Olaf Haahr har efter flere forsøg fået solgt Keldsnor Fyr på Langeland. Salget krævede flere millionafslag i prisen, som ifølge Boliga endte på 4,2 millioner kroner.

Keldsnor Fyr på Langeland har fået nye ejere, efter at oliemillionæren Olaf Haahr har solgt fyret, som han købte i 2006.

Fyret, der er 34 meter højt og inkluderer tre separate afdelinger på ialt 400 kvadratmeter, har været til salg igennem flere år. Og det har krævet afslag i prisen af flere omgange at få det solgt.

Tidligere har ejendommen været udbudt til en pris på 7,5 millioner kroner, men siden efteråret har prisen lydt på seks millioner kroner, som var det samme beløb, Olaf Haahr selv gav for fyret.

Ifølge ejendomsportalen Boliga måtte oliemillionæren dog gå yderligere ned i prisen. Keldsnor Fyr er således solgt for 4,2 millioner kroner.

Olaf Haahr har tidligere begrundet sit ønske om at sælge sit særegne sommerhus med et hensyn til sine børn og distancen til hjemegnen i Vejle.

- Jeg fylder 80 næste gang, og børnene skal ikke være bundet af det. Jo, min bagtanke var, at når der nu er tre huse, kunne vi jo se, om de kunne enes og få et hver, men tiderne er ændret. Dengang var udsigterne for samfundet meget anderledes end i dag. Dengang var finanskrisen som begreb endnu ikke opfundet. Dengang var dette det rigtige. Men der er lang vej fra Vejle, og nu skal børnene være fritstillet. Derfor.

- Gud fri mig vel, jeg har haft mange gæster der, men motorvejen fra Vejle til Odense og videre til Svendborg er bare lang. Og så skal man derfra og videre. Det er lige så langt som fra Vejle til Skagen, og jeg vil hellere køre den vej, siger Olaf Haahr, sagde Olaf Haahr sidste år.

Keldsnor Fyr er stadig i drift og ligger på en grund, der er over 7.000 kvadratmeter stor, hvorfra der blandt andet er udsigt over Østersøen og Femern Bælt. Under den kolde krig blev den placering udnyttet til at holde udkig efter russiske skibe på vej mod Cuba.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
6
Vil du bo i et fyr?: Oliemillionær sælger sit sjældne fynske fritidshus

Vil du bo i et fyr?: Oliemillionær sælger sit sjældne fynske fritidshus

Millionrabat: Oliekonge har sat sit fyr til salg

Millionrabat: Oliekonge har sat sit fyr til salg

2
Oliemillionær: Sælger sydfynsk fyrtårn

Oliemillionær: Sælger sydfynsk fyrtårn