Ulovlig pakkepost: Fynboer bestiller våben fra Malaysia via nettet

Det er blandt andet knive i stil med denne, der kan foldes sammen til kreditkort-størrelse, som fynboer har forsøgt at bestille hjem fra Malaysia via posten. Foto: Stanislav Paramonov / Panthermedia / Ritzau Scanpix

Ulovlig pakkepost: Fynboer bestiller våben fra Malaysia via nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har den seneste tid sigtet personer fra hele Fyn, som har bestilt peberspray, stik- og slagvåben fra Malaysia. Flere af de ulovlige varer er bestilt på den amerikanske handelsportal Wish.com.

En peberspray adresseret til en beboer på Munkebjergvej i Odense, to knojern adresseret til Sdr. Boulevard og fire knive forklædt som plastikkort adresseret til Møllervangen i Nyborg.

Siden femte juli er fem tilfælde af ulovlige varer i posten endt som sager hos Fyns Politi. Overtrædelserne af kniv- og våbenloven har alle det til fælles, at varerne kommer fra Malaysia og har været omkring Det Internationale Postcenter i Kastrup. Det viser en gennemgang af uddrag fra politiets døgnrapporter.

Flere af de ulovlige varer er bestilt hos den amerikanske handelsportal Wish, der især er kendt for et stort udvalg af billige kinesiske varer.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med pressevagten hos PostNord, der oplyser, at postcentret scanner pakker og undersøger dem nærmere, hvis de finder grund til det.

På grund af ferie har PostNord dog ikke mulighed for at udtale sig nærmere om varerne fra Malaysia, der alle er ulovlige at indføre i Danmark. Det har heller ikke været muligt at få statistik fra PostNord.

De fynske våbenbestillinger
Anmeldt den 9. juli klokken 10.55: En beboer på Munkebjergvej i Odense M er mistænkt for at have bestilt en peberspray fra Malaysia, selvom man ikke lovligt må indføre den i Danmark.Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Møllervangen i Nyborg er mistænkt for at have bestilt fire ulovlige knive udformet som kreditkort. Knivene er bestilt på Wish, men kommer fra Malaysia.

Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Odensevej i Svendborg er mistænkt for at have bestilt fire ulovlige knive udformet som kreditkort. Knivene er fra Malaysia.

Anmeldt den 8. juli klokken 11: En beboer på Hostrupvej i Stenstrup er mistænkt for at have bestilt en peberspray fra Malaysia. Den er ikke lovlig at indføre i Danmark.

Anmeldt den 5. juli klokken 11.30: En beboer på Sdr. Boulevard i Odense er mistænkt for at have bestilt to knojern fra Malaysia via Wish.com. Knojernene er ulovlige i Danmark.

Alle fem forsendelser har været forbi Det Internationale Postcenter i Kastrup.

Forbrugerrådet advarer

Også de lovlige varer fra Wish kan være problematiske at bestille. Det mener Forbrugerrådet Tænk, der advarer mod de ekstremt billige varer, der ofte er af dårlig kvalitet. Det viser en række test af varer fra webshops uden for EU, som Forbrugerrådet Tænk har lavet.

Fordi varerne er produceret uden for EU og ikke skal leve op til samme høje krav, kan der også være problemer med sikkerheden. Elektriske produkter kan være brandfarlige, og legetøj og babyudstyr kan udgøre en risiko for børn.

Desuden kan der være skadelige kemikalier i som for eksempel køkkenredskaber, kosmetik, plejeprodukter og tøj, lyder det.

Ulovlig pakkepost: Fynboer bestiller våben fra Malaysia via nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce