Lokalbestyrelse halveret efter Løkke-exit: - Jeg er færdig med Venstre

Jan Radoor (tv.) har trukket sig fra bestyrelsen i Odense Venstre Nord og desuden meldt sig helt ud af partiet i protest mod den måde, som Lars Løkke Rasmussen er blevet behandlet på. To andre medlemmer af den pågældende partiforening har gjort det samme og ifølge Jan Radoor har han hørt fra flere andre, der har meldt sig ud af Venstre. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Lokalbestyrelse halveret efter Løkke-exit: - Jeg er færdig med Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af bestyrelsen - deriblandt formanden - for lokalforeningen Venstre Odense Nord har trukket sig, efter Lars Løkke Rasmussens tilbagetræden som formand. - Jeg er færdig med Venstre, siger Jan Radoor, der har meldt sig helt ud af Venstre efter mere end 20 års medlemskab.

Mens mange begynder at tale om Jakob Ellemann-Jensen som den bedst egnede til formandsposten for Venstre, fortsætter splittelsen af Danmarks næststørste parti.

Lars Løkke Rasmussens tilbagetræden som formand for Venstre og ikke mindst den måde, det foregik på ved det, der er blevet kaldt "Braget i Brejning", får nu halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne i lokalforeningen Venstre Odense Nord til at trække sig fra deres tillidsposter.

Det drejer sig mere konkret om formand Tom Kallehauge, næstformand Flemming Bang Dammann, kasserer og æresmedlem af Venstre Conny Gade og bestyrelsesmedlem Jan Radoor, der ellers tidligere på ugen begyndte at gøre sig klar til at overtage formandsposten fra Tom Kallehauge.

På et bestyrelsesmøde, der fandt sted mandag den 26. august, gjorde Jan Radoor det dog samtidigt klart, at han ville trække sig, hvis Lars Løkke Rasmussen blev tvunget til at gå uden først at have haft chancen for at fremlægge sin vision for Venstre.

- Der er mange, der har sagt, at jeg skulle sove på det. Men det bliver ikke anderledes. Jeg er færdig med Venstre. Jeg er stadig liberal, men jeg er færdig med Venstre. Man kan simpelthen ikke behandle en mand på den måde. Det er uværdigt, siger Jan Radoor, der har været medlem af Venstre i mere end 20 år og også tidligere har siddet som formand for Venstre Odense Nord.

Efterfølgende har Jan Radoor fået besked om, at både formand Tom Kallehauge og Conny Gade også udtræder af bestyrelsen.

- Det er ikke så meget det, at Venstre nu skal have en ny formand. Det er måden, det er sket på, som gør, at jeg har mistet al tillid til rigtig mange medlemmer af partiet. Dem kan jeg altså ikke stå på et landsmøde og se i øjnene. Jeg stoler simpelthen ikke på dem, siger Jan Radoor, der mener, at medlemmerne skulle have modstået presset fra blandt andet medierne og holdt kritikken internt.

Jan Radoor mener, at Lars Løkke Rasmussen skulle have haft lov til at fortsætte eller i det mindste have haft mulighed for at fremlægge sin politik for Venstre på et fremrykket landsmøde.

- Men det kan da godt være, at der skulle ske noget i forhold til Kristian Jensen og måske også Lars Løkke. Men det er jo landsmødet, der bestemmer. Det er ikke noget, som nogen medlemmer i et forretningsudvalg eller i hovedbestyrelsen skal bestemme, siger han.

Tom Kallehauge har ikke ønsket at kommentere eller bekræfte sin udtræden af bestyrelsen.

Æresmedlemmet Conny Gade bekræfter, at hun har trukket sig som kasserer. Det skyldes ifølge hende både, at hun ikke længere har kræfterne til bestyrelsesarbejdet og behandlingen af Lars Løkke Rasmussen.

Det falder fra hinanden

Jan Radoor peger på, at Venstre Odense Nord blev kåret som årets lokalforening under det sidste landsmøde i Venstre.

- Det blev vi, fordi vi gør rigtig mange ting i vores lokalforening. Men nu kan hele baduljen falde fra hinanden, når vi er tre medlemmer af bestyrelsen, der trækker sig, siger Jan Radoor, som har hørt fra flere medlemmer, der har valgt at melde sig ud af partiet - også fra andre lokalforeninger på Fyn.

- De medlemmer og lokalforeninger, som har talt offentligt om at udskifte formandskabet, har jo sikkert gjort det, fordi de mente, at det var nødvendigt at reagere af hensyn til partiet. Hvad tænker du om de bevæggrunde?

- Jeg mener, at de har pustet til ilden. Og så er det jo illoyalt. Det gør, at jeg ikke længere føler mig hjemme i partiet. For mig er det ikke det samme parti, som jeg var medlem af for en uge siden, siger Jan Radoor.

Lokalbestyrelse halveret efter Løkke-exit: - Jeg er færdig med Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce