Stille på stadion: Ultras Odense-fans boykotter OB's superligakampe

Fan-aktionen søndag var en udløber af episoderne i Nørregade og Kongens Have i maj, hvor en del fans - som her sidder på plænen ud mod Nørregade -blev anholdt og sigtet som følge af episoder før kampen mod AGF. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Stille på stadion: Ultras Odense-fans boykotter OB's superligakampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • De normalt mest larmende fans udeblev til søndagens kamp mod FC Nordsjælland, fordi Ultras Odense ikke føler, at OB har bakket dem nok op.
  • Cirka 20 fans blev sigtet og fik karantæne af politiet efter episoder i Nørregade før AGF-kampen i foråret, og nu har resten af gruppen boykottet kampene. O
  • B-chef beklager manglen på stemning under søndagens kamp.

Fodbold: Midt i de sportslige udfoldelser på grønsværen på Nature Energy Park kunne man konstatere, at stemningen på Richard Møller Nielsen Tribunen ikke nåede de samme højder som tidligere.

I midten af fantribunen som normalt en talstærk fangruppe, som går i spidsen med at slå på tromme og fremføre slagsange. Men denne søndag sås og hørtes denne gruppe ikke.

Årsagen var, at fangruppen Ultras Odense valgte at boykotte kampen. Aktionen er en udløber af de karantæner, som en del fans fik af politiet i forbindelse med forårets hjemmekamp mod AGF, hvor de blev anholdt i Nørregade og i Kongens Have.

Ultras Odense siger på sin egen Facebook-side:

"Vi takker endnu en gang for en virkelig succesfuld udebanetur til Vejle, hvor vi demonstrerede det fantastiske fællesskab, der hersker blandt fans i Odense Boldklub."

"Et historisk samarbejde mellem den officielle og den uofficielle del af fanscenen nåede at se dagens lys og et jordskælvssikret fundament for fremtidens fanscene synes at være skabt. Men nu står vi igen ansigt til ansigt med den virkelighed, klubben befinder sig i."

"Denne virkelighed vil OB ikke italesætte, og derfor vil vi i en ubestemt periode boykotte den organiserede stemning på stadion. Der er flere grunde til, at vi vælger denne løsning."

Ultras vil støtte ungdomshold

Ultras Odense fortsætter på facebook-siden:

"Vi har over en længere periode følt, at vi er blevet modarbejdet af klubben. På trods af en masse dialog, hvor vi blot er blevet talt efter munden, har handlingerne i den kommercielle afdeling været under al kritik. Vi er ovenud trætte af det falske grundlag de prøver at bygge en "kultur" op bag ryggen på deres fans."

"Ovenpå dette har vi i det uofficielle fanmiljø også fået op mod 20 karantæner. Mange af disse er uberettigede. Klubben har ikke givet udtryk for, at de vil prøve at kæmpe for disse personer,der på urimelig vis er endt under hammeren. Disse personer er fans der står klubben meget nær. Dog står vi i Odense med en klub, der modsat visse andre danske klubber, ikke er villig til at forsvare deres mest aktive fans".

Ultras Odense tilføjer:

"Boykot er ikke noget, vi ønsker, og denne udmelding er skrevet med stort vemod. Men på baggrund af ovenstående finder vi det nødvendigt at indstille alle stemningsaktiviteter til Superliga-kampene. Vi vil glædeligt vende tilbage på tribunen, men det kræver en helt anden samarbejdsvinkel fra klubben."

"Vi forsvinder nu ikke helt! Vores stemningsaktiviteter og uforbeholdne støtte flyttes ned til klubbens Akademi. Her vil vi støtte diverse u-hold hjemme i Ådalen og på deres ture rundt i landet. Vi håber, at mange af jer vil støtte op om dette tiltag, så vores unge talenter kan få en fantastisk opbakning og ramme til deres kampe."

OB-chefs reaktion: Vi skal respektere karantæner

Sport Fyn talte efter OB-kampen mod FC Nordsjælland med klubbens kommercielle chef, Jack Jørgensen:

- Det er en beklagelig situation, fordi det stemningsmæssigt kan mærkes. Min kommentar er, at vi som klub forholder os til, at der er nogle fans, som af politiet er idømt nogle karantæner efter at være blevet sigtet, og, og disse karantæner, der gælder i to år til alle stadioner i Danmark, skal vi jo acceptere og respektere.

- Så har resten af supporterne i gruppen valgt at blive væk fra stadion, og det kan mærkes på stemningen og er beklageligt. Vi må se, om der er noget, vi skal eller kan kigge på eller gøre, sagde Jack Jørgensen.

- Vi søger at kaste lys over sagen i morgen mandag sammen med de involverede parter i et forsøg på at løse knuden. Hvis der er perspektiver i sagen, som vi ikke er bekendte med, vil vi naturligvis undersøge det nærmere.

Stille på stadion: Ultras Odense-fans boykotter OB's superligakampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce