Sæt kryds i kalenderen: Midtfyns Festival tilbage på Dyrskuepladsen

På billedet ses direktør og initiativtager til festivalen, Sune Vesterlund Larsen. Foto: Maja Julskjær

Sæt kryds i kalenderen: Midtfyns Festival tilbage på Dyrskuepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival går på folkeaktier og håber på 1600 solgte billetter

Ringe: Musik, folkelighed, nostalgi, samarbejde, forskellige musikgenre og kunstnere.

Det er en sammenblanding af de hovedelementer, der kommer til at gøre Midtfyns Festival unik, når den for første gang siden 2003 finder sted den 24. og 25. maj næste år ifølge direktøren, Sune Vesterlund Larsen.

- Det skal være en kulturinstitution, spiseligt og tilgængeligt for alle - en folkelig fest. Og det bliver mere uformelt end andre festivaler. Den sammenblanding af de områder skaber et nyt koncept, siger han.

Og det skal blandt andet ske ved at lave fællesspisning og en form for folkemøde lørdag formiddag, hvor lokale politikere skal debattere emner, gæsterne bestemmer. Der vil også være fremvisning af ikke tidligere viste billeder fra Midtfyns Festivalen. Det oplyser direktøren, der ikke har nogen tro på, at det kan give bagslag at favne bredt.

- Vi er ikke bange for at brede os ud. Der skal være festivaler, hvor der er forskellige tilbud. Det er rigtig godt, at der er nichefestivaler, men jeg tror på, der er behov for andre, hvor det ikke er ensporet, siger han og erkender dog også, at der er andre festivaler, der i forvejen favner bredere.

Der kommer også til at være en del, der kun henvender sig til unge. En såkaldt skoledel. Fri- og folkeskoleelever fra Faaborg-Midtfyn Kommune er blevet inviteret til festivalen fredag fra klokken 10-16.

- Det bliver festival i børnehøjde. Der kommer til at være noget kreativudvikling, debat, snak og selvfølgelig en koncert. Vi har da også allerede 300 tilmeldte, siger Sune Vesterlund Larsen.

Og det er noget, de har valgt at gøre til en del af festivalen for at få kommunens unge til at søge mere mod kulturelle tilbud.

Fire kunstnere er i hus

Musikoplevelserne vil også blive tænkt på en helt ny måde, oplyser direktøren, der dog ikke ønsker at løfte sløret for, hvad det mere præcist betyder.

- Det er begrænset, hvor meget jeg kan afsløre, men det er et koncept, der ikke er set før, vi arbejder med. Vi satser på musikfordybelse og nærvær, siger han.

Der er ikke tale om nogen bestemt genre. Der skal nemlig være lidt til enhver person. Folk, blues, rock, elektronisk er bare lidt af udvalget ifølge direktøren. Og de første fire kunstnere til at levere den forskelligartede musik er i hus.

- Jeg kan ikke sige, hvem det er. Men der er både fynske kunstnere og sjællandske, siger Sune Vesterlund Larsen.

Senere på året vil navnene løbende blive offentliggjort. Og forhåbningen er, at de første billetter bliver sat til salg i august. Når august er skiftet ud med maj 2019, håber direktøren, at der er solgt 1600 billetter.

- Det var det antal, der blev solgt i 1976, da Midtfyns Festival blev holdt på Dyrskuepladsen første gang, siger han.

Rykker til Dyrskuepladsen

Og ligesom i 1976 bliver festivalen afholdt på Dyrskuepladsen og ikke på Ryslinge Høj- og Efterskole, som det oprindeligt var tænkt.

- Vi oplever en stor interesse. Vi får mange mails og henvendelser fra folk, der vil være en del af det, siger direktøren.

De første to hovedsponsorer er også i hus. Og fra fredag klokken 10 kan alle støtte op om festivalen ved at købe folkeaktier over Midtfyns Festivals hjemmeside.

Sæt kryds i kalenderen: Midtfyns Festival tilbage på Dyrskuepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce