Lokaldebat: Vi tager kriserne alvorligt og handler


Lokaldebat: Vi tager kriserne alvorligt og handler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Marie Dahler, kandidat KV17 for Alternativet. Lindebjergvej 5, Katterød
Billede
Faaborg-Midtfyn. 

Den danske sociolog Rasmus Willig stiller i en nyudgivet bog spørgsmålet "Hvad skal vi svare?", når vores børn spørger, hvordan det egentlig står til i verden.

En pointe er, at vi skal være ærlige og sige, at det går skidt, fordi vores overdrevent optimistiske syn på den teknologiske udvikling ignorerer den systematiske rovdrift, der drives på natur og mennesker i vækstens og udviklingens navn. Og hvad skal vi så sige til vores børn, når de spørger, hvorfor vi ikke gør noget, når vi nu godt ved, at det står skidt til?

Jeg vil gerne give børnene det svar, at vi faktisk gør noget. At vi tager kriserne alvorligt og handler.

For eksempel at vi laver om på skolen, så den snarere end at være en test-skole, klæder børnene på til at kunne skabe forandring og omsætte viden og indsigt til værdi for dem selv og for samfundet. Dens formål må være at lede børn til at udfolde deres talenter, både de kreative, åndelige og boglige, så de bliver i stand til at skabe denne værdi og forandring. Det kræver, at skolen og lærerne sættes fri af centralistisk styring, og får lov til at udvikle sig med de elever og lærere den har, og skabe egne identiteter i og med det lokalsamfund, skolen er en del af.

Faaborg-Midtfyn Kommune skal have den største ros for i den sammenhæng at have indgået en arbejdstidsaftale med lærerne i kommunen gennem en tillidsbaseret og inddragende proces. Hermed er der givet en flig tilbage til skolerne. Det er den vej, vi i Alternativet gerne vil være med til at gå videre af.

Lokaldebat: Vi tager kriserne alvorligt og handler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce