Fra 1. januar: 40 nye job på Midtfyn

Rynkebys nye produktion af friskpresset juice vil skabe omkring 40 nye arbejdspladser, fortæller Jørgen Dirksen, administrerende direktør hos Rynkeby Foods. Arkivfoto: Roland Petersen

Fra 1. januar: 40 nye job på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 1. januar 2018 sætter Rynkeby gang i sin nye produktion af friskpresset juice. Det skaber omkring 40 nye arbejdspladser i Ringe.

Ringe: Friske, søde appelsiner, æbler og gulerødder kommer til at skabe omkring 40 nye jobs på Midtfyn. I starten af det nye år starter Rynkeby nemlig en ny produktion af friskpressede, flydende lækkerier til morgenbordet.

Indtil nu har virksomheden, der primært laver juice og saft, fået den friskpressede juice produceret i Sverige, men i år har Rynkeby investeret en del penge i at få samlet produktionen på virksomhedens adresse i Ringe.

- Vi opretter en helt ny afdeling, og vi har investeret i at flytte nogle maskiner for at gøre klar i de lokaler, hvor produktionen kommer til at foregå. Så det er en ret stor rokade, vi har lavet, fortæller administrerende direktør hos Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Derfor er der også brug for flere hænder til at løfte de nye opgaver.

- Siden december sidste år er vi allerede blevet omkring 25 flere, end vi var, som en del af det projekt. I det hele har vi nok etableret cirka 35-40 nye arbejdspladser, fortæller direktøren.

Fakta
Rynkeby Foods A/S
I 1934 bliver et endagskursus i mostfremstilling starten på det, vi i dag kender som Rynkeby Foods A/S. Virksomhedens grundlægger, Inger Rasmussen, ville blot lære, hvordan hun skulle udnytte havens mange æbler, som hun ikke kunne nå at bruge i husholdningen. Den most, hun lærte at lave, faldt dog i flere end blot familiens smag, og snart begyndte naboerne i Rynkeby at aflevere deres æbler til Inger, som mod betaling lavede most af dem. Det hele foregik i familiens bryggers, indtil Inger i 1935 fik bygget et lille mosteri ved siden af huset i Rynkeby.Virksomheden er siden 1934 vokset støt, og den er i dag Nordens største producent af saft og juice.


Rynkeby Foods A/S var tidligere ejet af Arla, men blev i 2016 solgt til tyske Eckes-Granini.

Kilde: Rynkeby Foods A/S

Nye ansatte skal jonglere æbler, appelsiner og gulerødder

Medarbejderne på den nye afdeling i Rynkeby kommer blandt andet til at håndtere den friske frugt, som skal blive til juice.

- I modsætning til tidligere hvor vi har fået juice ind med tankbiler, så får vi fra januar en masse appelsiner, æbler og gulerødder og meget andet ind, som vi presser selv og kører i tanke og får over i plastflasker, som det skal sælges i. Og hele den proces er faktisk en helt ny fabrik inde i vores fabrik, og det kræver nogle nye folk, fortæller Jørgen Dirksen.

Den midtfynske virksomhed har indtil videre ansat de fleste medarbejdere til den nye produktion og mangler nu blot de sidste, før den friskpressede juice fra 1. januar 2018 skal flyde fra hanerne i Ringe.

Fra 1. januar: 40 nye job på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce