Forbud ophævet: Sankthansbål vil sprede lys mange steder i Faaborg-Midtfyn

Midt på Ringe Sø vil der i morgen være bål. Arkivfoto: René Johansen

Forbud ophævet: Sankthansbål vil sprede lys mange steder i Faaborg-Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods længere tid med afbrændingsforbud står sankthansbål rundt om i kommunen klar - og må nu også tændes.

Faaborg-Midtfyn: Fredag kom der besked om, at det afbrændingsforbud, der blev indført i Faaborg-Midtfyn først i juni, ophæves - og det bliver mødt med stor glæde hos folkene bag egnens sankthans-arrangementer.

For flere steder har man valgt at bibeholde et arrangementet, selv om der i længere tid har været forbud mod at tænde bålet.

Det gælder blandt andet ved Hotel Faaborg Fjord, hvor direktør Charlotte Stiller nu kan brænde heksen af på bålet - i stedet for at hejse hende op i flagstangen.

- Vi havde egentlig flyttet det væk fra stranden, men bibeholdt arrangementet med båltale og sang - bare uden bål. Heksen var også lavet, og hun skulle hænges op i flagstangen, siger Charlotte Stiller, der nu kan invitere til bål på stranden.

- Vi har fået lavet en masse i løbet af året, så vi har samlet sammen til et bål. Det er dejligt, at vi kan tænde bålet, ellers skulle vi have haft fat i gartneren, griner Charlotte Stiller, der åbner strandbaren klokken 19.

Båltalen holdes af Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus klokken 21, mens bålet - med heks - tændes bagefter.

Lys på søen

Også ved Ringe Sø havde man valgt at bibeholde arrangementet - selv om der indtil i går ikke var udsigt til bål.

- Det er meget heldigt, at vi ikke valgte at aflyse arrangementet, for så havde vi ikke kunne nå at stable det på benene nu. Men spejderne lavede bålet samtidig med, at vi lagde tømmerflåden ud, så det har vi allerede klar, siger Jack Kyhe fra Ringe Boldklub.

Det er boldklubben, der sammen med spejderne, står bag arrangementet ved Ringe Sø - og nu med bål midt på søen. I Ringe åbner pladsen klokken 18.

- Det betyder bare alt for arrangementet, at vi kan tænde bålet i stedet for at sætte lyskæder om, som vi havde snakket om. Så vi er 110 procent klar, siger Jack Kyhe.

Lidt mere travlt får man i Nr. Broby, hvor friskolen, boldklubben og fritidscentret er sammen om at arrangere sankthans. Ifølge Finn Knudsen, formand for boldklubben, skal der samles lidt mere brænde sammen.

- Vi skal nok nå det, selv om det er med lidt kort varsel. Der kunne man måske lidt tidligere have meldt ud, at der måske var en chance for, at forbudet blev ophævet. Så kunne vi bedre forberede os. Uden bål var der kommet færre mennesker, men vi skal nok være klar, lover Finn Knudsen.

I Nr. Broby begyndes der klokken 18, mens borgerforeningen og spejderne i Kværndrup allerede for nogen tid siden aflyste sankthans-arrangementet i byen på grund af afbrændingsforbuddet.

Ifølge formanden for borgerforeningen, Ulrik Ammitzbøll, ændrer fredagens besked fra beredskabet ikke på det.

- Det er lidt kort varsel, og der vil være en del, der skal planlægges og laves. Så det er aflyst i år, siger formanden.

Forbud ophævet: Sankthansbål vil sprede lys mange steder i Faaborg-Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce