Skabte en kæmpesucces: Micro Matic-ejer C.C. Nielsen er død

C.C. Nielsen - her fotograferet til et stort interview i anledning af sin 70 års fødselsdag i december 2016. Arkivfoto: Kim Rune

Skabte en kæmpesucces: Micro Matic-ejer C.C. Nielsen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

C.C. Nielsen var med til at skabe en kæmpesucces ud af Odense-virksomheden Micro Matic, som han ejede halvdelen af og var bestyrelsesformand for.

En af Fyns mest kendte erhvervsfolk, Carl Christian Nielsen, Tommerup, døde lørdag efter meget pludselig opstået sygdom. Han blev 71 år.

C.C. Nielsen, som han altid er blevet kaldt, efterlader sig sin hustru, Bente Lis Nielsen, to børn, seks børnebørn samt den store Odense-koncern Micro Matic med 1100 ansatte, som han i mange år har ejet ligeligt sammen med Svend-Aage Nielsen, Odense.

Det var Svend-Aage Nielsen, der mandag klokken 8.50 orienterede de ansatte på Micro Matics hovedsæde i Odense om dødsfaldet. Han har også skrevet et mindeord om sin mangeårige kompagnon, som vi bringer ved denne artikel.

Også et mindeord fra OB kan ses her ved artiklen.

Mindeord
Carl Christian Nielsen, R. p.p., formand for Micro Matic A/S, blev pludselig taget bort fra os lørdag d. 17. marts - 71 år gammel.Carl Christian Nielsen var i mere end 40 år aktiv for Micro Matic koncernen, og lige til det sidste bestred han posten som bestyrelsesformand. Hans indsats for koncernen kan ikke overvurderes.

Carl Christian Nielsen var en enestående inspirator og stod som et fyrtårn for koncernens mere end tusind medarbejdere. Altid var koncernens interesser i højsædet. Ambitionsniveauet var højt, og konstant stræbte han efter, at koncernen udviklede sig positivt.

Carl Christian Nielsen var enestående at arbejde for. Hans engagement var stort, og han udviste betydelig tillid til medarbejderne. Han var et socialt menneske, som man var stolt over at arbejde for. Carl Christian Nielsen var højt begavet. Han var krævende, men samtidig generøs, positiv og med nemt til smil.

I bryggerikredse var Carl Christian Nielsens renommé legendarisk, og det er ikke mange brygmestre, der ikke kendte Carl Christian Nielsen.

Uden for Micro Matic ydede Carl Christian Nielsen også en stor indsats, i særdeleshed for Fyn, som han satte så meget pris på. Specieltiværksættermiljøet har nydt godt af Carl Christian Nielsen indsats.

I tillæg til sine mange gøremål var han også islandsk konsul og en stor fortaler for det nordiske samarbejde i blandt andet Nordatlantisk Hus.

Vi vil huske hans ord: "Den grundlæggende optimisme skal sejre".

Carl Christian Nielsen efterlader sig sin hustru gennem 47 år Bente Lis Nielsen, to børn og 6 børnebørn.

Æret være hans minde.

Svend-Aage Nielsen

Micro Matics administrerende direktør, Søren Klarskov Vilby, siger, at dødsfaldet kom helt overraskende.

- Jeg vil savne Carl Christian. Jeg har været fantastisk glad for at arbejde sammen med ham. Som meget engageret bestyrelsesformand havde han og jeg en særlig tæt forbindelse, og både han og Svend-Aage Nielsen har været meget dygtige til at finde en god arbejdsdeling mellem ejerne og den daglige ledelse, siger Søren Vilby.

Ifølge direktøren går C.C. Nielsens halvdel af aktierne i Micro Matic i arv til hans familie. De to ejere har i god tid lavet en særlig konstruktion for koncernens fremtid. Formålet er at sikre den som familieejet og med basis i Odense. Især ville de gerne undgå, at den blev solgt til en kapitalfond, fordi de var sikre på, at det ville betyde, at virksomheden forsvandt fra Odense.

I et interview med os sidste sommer forklarede ejerne detaljeret, hvordan virksomheden skal ledes efter deres tid. Interviewet kan læses på dette link (for betalende brugere.)

Ifølge Søren Vilby er det endnu ikke besluttet, hvem der skal være ny bestyrelsesformand i Micro Matic. L'Easys ejer Niels Thorborg er næstformand.

Mindeord fra OB
Det er med stor sorg, at vi i Odense Boldklub har modtaget meldingen om, at Carl Christian Nielsen er død.


C.C. Nielsen har været en af de absolut største OB’ere uden for banen, og det er både med sorg og med dyb taknemmelighed for hans markante og betydende indsats for OB og Odense Sport & Event, at vi mindes C.C. Nielsen.


C.C. Nielsen blev en aktiv del af OB i slutningen af 1990, og fra det tidspunkt og frem til i dag har C.C. Nielsen gennem årene ydet et markant og afgørende bidrag til professionel fodbolds eksistens og udvikling i OB.


C.C. Nielsen var en af hovedkræfterne bag stiftelsen af Odense Boldklub A/S i slutningen af 1990, og fra dengang til i dag har OB stået C.C. Nielsens hjerte nær.


I en lang årrække var han bestyrelsesmedlem i selskabet bag professionel fodbold, hvor han også i nogle år var bestyrelsesformand. Både i bestyrelsesarbejdet og ved fodboldkampe var C.C. Nielsen en engageret og passioneret medspiller, der aktivt tog del i udviklingen af Odense Boldklub A/S. Derfor var det også både naturligt og meget fortjent, at C.C. Nielsen i 2013 blev hædret med OB’s guldnål.


C.C. Nielsen var også en afgørende medspiller i etableringen af Odense Sport & Event, og frem til i dag var han et aktivt bestyrelsesmedlem i underholdningskoncernen.


For C.C. Nielsen var det naturligt at være involveret i OB, Odense Congress Center og Odense Sport & Event, for han viste altid et stort engagement i udviklingen af Odense og Fyn. I mange år var han således stærkt engageret i udviklingen af Fyn, hvor adskillige organisationer og projekter har nydt godt af hans visionære og utrættelige arbejde. En indsats som i 2003 betød, at han fortjent blev kåret til Årets Fynbo.


C.C. Nielsen var oprigtig interesseret i andre mennesker, og han var drevet af at sætte mål sammen med andre og kæmpe for at nå dem sammen.


Det har OB også nydt godt af, og gennem tiden har C.C. Nielsen ydet væsentlige bidrag til, at OB har klaret sig gennem krisetider og hver gang har rejst sig igen.


Både som aktionær, sponsor og aktivt bestyrelsesmedlem har den betydning, C.C. Nielsen har haft både organisatorisk og i forhold til at være en stor inspirator for alle i og omkring OB og Odense Sport & Event, været uvurderlig.


C.C. Nielsen vil blive savnet af os alle, og vores tanker går til familien i denne svære tid.


Æret være hans minde


Skrevet af Odense Boldklub

Engageret i Fyn og Odense

Ud over Micro Matic engagerede C.C. Nielsen sig i et væld af sager – som regel nogle, der drejede sig om erhvervsudvikling.

Han var for eksempel hovedmanden bag skabelsen af Forskerpark Fyn – senere Syddanske Forskerparker – forskellige lokale investeringsfonde, udvidelse af Odense Zoo, sikringen af OB’s fremtid, udviklingen af Odense Congress Center – og den senere fusion af de to. Han investerede også ind i mellem i virksomheder – blandt andet i rederiet Erria – men hovedparten af investeringerne ud over Micro Matic var relativt passive i blandt andet boligejendomme.

I forhold til andre erhvervsfolk gjorde C.C. Nielsen i mange år meget tydeligt opmærksom på sine holdninger, og det har ført til forskellige formands- og bestyrelsesposter i blandt andet Udvikling Fyn (som han kaldte sin største skuffelse i forhold til samarbejde med andre), Young Enterprise, Børnekulturhuset Fyrtøjet, Vækstfonden samt i en række erhvervsvirksomheder.

Han var i mange år stærk fortaler for, at der skulle ske byudvikling på Odense Havn, han opfordrede de fynske kommuner til at arbejde mere sammen, argumenterede for at fynsk erhvervsliv skulle lave andet ”end at bukke rør” og støttede omdannelsen af Odenses centrum - men letbanen var han kritisk overfor. Politisk støttede han både borgerlige og socialdemokrater i byen.

Det store engagement betød, at Fyens Stiftstidende i 2003 udnævnte ham til Årets Fynbo.

Købte Micro Matic

C.C. Nielsen kom i lære som kontorelev hos frøfirmaet Dæhnfeldt i 1964, tog senere HA og begyndte på HD, men færdiggjorde aldrig sin uddannelse.

Han kom til Micro Matics økonomiafdeling i 1971, og overtog virksomheden i 1974 med fire andre chefer, blandt andre Svend-Aage Nielsen, som han blev eneejer sammen med i 1981.

Micro Matic blev stiftet på en tidligere bondegård i Sanderum i 1953 af Bror Kruse og begyndte i 1971 at lave de anstikkere til fadøl, som har gjort det til en verdensomspændende succes.

Virksomheden blev børsnoteret i 1985, men Svend-Aage Nielsen og C.C. Nielsen købte den senere tilbage for 1,2 milliarder kroner og afnoterede firmaet fra børsen.

Skabte en kæmpesucces: Micro Matic-ejer C.C. Nielsen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce