Går efter otte måneder: Robot-direktør køber sig ind i web-udvikling

René Lydiksen passede ikke til robot-successen MIR - og MIR passede ikke til salgsdirektøren, siger virksomhedens administrerende direktør. Arkivfoto.

Går efter otte måneder: Robot-direktør køber sig ind i web-udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

René Tristan Lydiksen skifter til web-udvikleren Oxygen efter mindre end otte måneder som salgsdirektør i robotfirmaet MIR. Tidligere var han syv måneder i ledelsen af Kompan.

I de første dage af 2018 begyndte René Tristan Lydiksen fra Kølstrup som kommerciel direktør i en af Odenses største succesvirksomheder, robotfirmaet MIR.

Virksomhedens direktør, Thomas Visti, sagde, at han var stolt af at have ansat en så erfaren kapacitet. Men det holdt kun indtil denne måned. Fra 1. august var René Lydiksen ude af robotofirmaet, som i mellemtiden er blevet solgt i en giganthandel.

- Det var ikke et godt match. René passede ikke til os, og vi passede nok heller ikke til det, som han ville, siger administrerende direktør Thomas Visti, MIR.

- Hverken han eller vi var grundige nok forud for hans ansættelse, vi skulle have analyseret det lidt dybere, men det kan ske, når tingene går stærkt - derfor har det også været så kort en ansættelse. Der har ikke været noget drama, og der er ingen sure miner. Der er ikke noget i vejen med Renés kompetencer, og jeg ønsker ham alt det bedste, siger Thomas Visti, der ikke vil konkretisere, hvad der ikke passede sammen.

Han har nu selv overtaget posten som øverste salgsansvarlig ligesom han var før ansættelsen af René Lydiksen, og ligesom han var i Universal Robots.

- Jeg har fået nogle nye, stærke folk omkring mig, og det gør mit job som administrerende direktør lettere. Så jeg kan godt tage salget også, siger Thomas Visti, der afviser, at ændringerne har noget at gøre med salget af MIR til Teradyne i april.

René Lydiksen passede ikke til robot-successen MIR - og MIR passede ikke til salgsdirektøren, siger virksomhedens administrerende direktør. Arkivfoto: MIR
René Lydiksen passede ikke til robot-successen MIR - og MIR passede ikke til salgsdirektøren, siger virksomhedens administrerende direktør. Arkivfoto: MIR

Syv måneder i Kompan

Et stykke tid før ansættelsen i robotfirmaet var René Lydiksen marketingdirektør i en af Fyns største virksomheder, Kompan. Her var han ansat i omkring syv måneder indtil oktober 2017. Hverken han selv, Kompans direktør eller virksomhedens ejer ville dengang udtale sig om hans stop.

I tre et halvt år op til ansættelsen på Kompan var han ifølge sit cv administrerende direktør for Lego Education International - Lego-koncernens selskab for produkter til undervisning. Før det havde han i fire år været direktør for salg og marketing i virksomheden Veksø. Han havde også teorien i orden med en uddannelse fra Aalborg Universitet i kommunikation og sociologi suppleret med en ph.d. i internationalt entreprenørskab og ledelse fra Syddansk Universitet i Odense suppleret med en MBA fra Henley Management College.

René Lydiksen var i en periode ofte i avisen, fordi han sammen med sin hustru, Camilla Lydiksen, etablerede virksomheden Bazig, der skulle udnytte en særlig opfindelse til blandt andet kattegrus. Firmaet gik senere konkurs.

Går til web-branchen

Nu er den tidligere salgsdirektør blevet medejer af Odense-firmaet Oxygen A/S, der udvikler web-løsninger til brug for e-handel. Virksomheden har blandt andet leveret MIR's hjemmeside og er specialiseret i e-handel mellem virksomheder - det såkaldte business to business-marked.

- Oxygen er en sjældenhed som jeg beundrer Claus og Thomas for at have opbygget sammen med holdet. Tilmed er Oxygen drevet af indsigt i kundernes forretning. Det er en fantastisk base for lønsom vækst som jeg håber jeg kan bidrage til over de næste mange år, siger den nye partner ifølge en pressemeddelelse.

Oxygen har hidtil været ejet af Claus Tjelum Winther og af Thomas Mortensen, som René Lydiksen har sejlet sammen med i kampen om både europa- og verdensmesterskaber.

Går efter otte måneder: Robot-direktør køber sig ind i web-udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce