Et af Danmarks største selskaber inden for ejendomsinvestering vil udleje 110 lejligheder på Odense Havn. De første boliger er klar i november.

Det private investeringsselskab Dades investerer for første gang i Odense. Ejendomsselskabet sætter flere hundrede millioner kroner i byggeriet af 110 lejligheder på Odense Havn. Det skriver Dades i en pressemeddelelse.

Prisen er ikke oplyst, men sælgeren har tidligere fortalt, at byggeriet har en værdi på 270 millioner kroner.

Lejlighederne er allerede ved at blive bygget af ejendomsudviklingsfirmaet Maycon, der har hyret Odense-firmaet Hans Jørgensen & Søn til arbejdet. De første af dem er klar til at modtage beboere i november 2018, mens de sidste bliver færdige i marts 2019, hvorefter Dades overtager bygningerne, som har fået navnet Toldbodhuse.

- Vi ser Toldbodhuse som en attraktiv investering af flere årsager. Det er en del af den rivende vækst og udvikling, som Odenses by- og erhvervsliv er midt i. Samtidig er byggeriet med til at imødekomme en stor efterspørgsel på attraktive kvalitetsboliger tæt på Odense centrum, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, der er administrerende direktør i Dades.

Toldbodhuse bliver en del af Promenadebyen på den del af Odense Havn, der vender op mod Toldbodgade. Byggeriet er på 14.700 kvadratmeter, hvilket giver plads til 110 lejligheder på 65-160 kvadratmeter foruden en parkeringskælder på 4.200 kvadratmeter.

Her skal lejlighederne ligge

Dades er en af Danmarks største privatejede ejendomsinvestorer. Værdien af virksomhedens ejendomme er siden 2003 steget fra lidt over syv milliarder kroner til mere end 20 milliarder kroner.

Dades, der har hovedsæde i Lyngby, ejes af tre af store danske pengetanke - fonden bag Novo, fonden bag forsikringsselskabet Tryg samt Aase og Ejnar Danielsens Fond.

Lejlighederne på Odense Havn er Dades første investering på Fyn. Virksomhedens ejendomme ligger hovedsageligt i Storkøbenhavn, men den har et ønske om også at investere i udvalgte byer i Vestdanmark.

Maycon, der er sælger, og som har ansvaret for projektet, indtil det er færdigt, er et ejendomsudviklingsselskab i Næstved. Det ejes af familien Mayland, og det er far og søn, der står for ledelsen af firmaet.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.