Som den eneste fynske folkeskole har Verninge det sidste halve år brugt læse-appen BookBites. Det har givet gode resultater.

Tommerup: Verninge Skole er nomineret til Digitaliseringsprisen for deres brug af BookBites, som er en app, der skal øge læselysten hos børn.

Nærmere bestemt er skolen nomineret i kategorien Dommernes specialpris, der tildeles en offentlig institution eller myndighed, der har gjort sig særlig bemærket med en innovativ og banebrydende løsning.

- Vi er meget, meget stolte af at være blevet nomineret. Det glæder mig, at der kommer fokus på BookBites, for vi kan se på de tests, der er blevet lavet, at eleverne har flyttet sig, siger Hanne Marquardtsen, skoleleder på Verninge Skole.

BookBites, der gik i luften i efteråret, er en online-læseportal med tusindvis af bøger.

Den er rettet mod skoler og er lavet i samarbejde med Finansministeriet og KL, ifølge BookBites' hjemmeside.

Eleverne på Verninge Skole har brugt BookBites siden slutningen af december. App'en giver eleven mulighed for at vælge mellem tusindvis af bøger med lang lånetid, den kan oplyse om, hvor lang tid det tager at læse frem for at fokusere på sidetal, og så oplyser den også om elevens læsehastighed løbende, så eleven selv kan følge med i sin udvikling.

Ingen læsekamp længere

- Vi anbefaler, at eleverne læser 15-20 minutter hver dag. Før var det en kamp, men det er det ikke nu. Forældre til elever, der ikke har haft lyst til at læse, fortæller, at deres børn læser, uden at de behøver at opfordre til det, uddyber Hanne Marquardtsen.

Hun håber, at BookBites vil sprede sig ud på flere skoler.

 - Det er et fantastisk redskab. Det er godt, effektivt og fremmer både læseforståelse og læselyst. Det er ret vildt.

Uddelingen af Digitaliseringsprisen finder sted 22. marts i Aarhus.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Bookbites skal skabe læselyst

Elever dropper de gamle bøger

Elever dropper de gamle bøger

Børnene manglede digital adgang