Af uvisse årsager løb to heste, der var spændt for hestevogn, løbsk ned gennem Nørregade i Ærøskøbing lørdag eftermiddag. Det resulterede i en kollision med et hus og en aflivning af den ene hest. I hestevognen var en familie på fire. Moren blev bragt til hospitalet for muligt brud på kæben.

Ærøskøbing: Lørdag eftermiddag løb to heste med en hestevogn gennem Nørregade i Ærøskøbing og kolliderede med et hus for enden af Nørregade, hvor Brogade går på tværs. En familie på fire var i vognen, da det skete, og moren blev kørt på hospitalet, oplyser Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi.

- Moren kommer lettere til skade med muligt brud på kæben, så hun er sejlet til Svendborg for at blive tilset på Svendborg Sygehus. Resten slap uskadt, siger han.

Susanne Bertelsen og Michael Pedersen bor sammen i et hus i Nørregade. De var i deres gårdhave, da hestene løb forbi.

- Vi hørte en buldren, da hestene løb ned gennem Nørregade, så vi skyndte os ud for at se, hvad der skete, siger Susanne Bertelsen.

Heste af sted uden kusk

Det startede, da hestevognen stoppede på Gåsetorvet i Ærøskøbing, og kusken steg af for at flytte et skilt.

- I forbindelse med at han skal på vognen, sker der noget, så hestene sætter i løb, og kusken bliver tumlet omkuld uden at komme med om bord. Til alt held var der ingen personer i Nørregade, siger Lars Thede.

Ved Nørregades ophør drejer hestene af ned ad Brogade, men på grund af de glatte brosten glider hestene, og vognen kolliderer ind i en husmur og smadrer et vindue og tagrenden ved siden af hoveddøren. Politi og ambulance bliver tilkaldt, det samme gør dyrlæge Stephanie Elmsgaard. Da hun ankommer til stedet står den ene hest op, mens den anden ligger under hestevognen. Hun konstaterer, at hesten under hestevognen har brækket venstre bagben, og bliver derfor nødt til at aflive den.

- Jeg blev tilkaldt, og jeg kunne med det samme se på hestens ben, at det aldrig ville vokse sammen, så den blev aflivet, siger hun.

Se på kortet, hvad der skete og hvor

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Politi efter hestevognsulykke: Færdselsloven gælder også for hestevogne

Politi efter hestevognsulykke: Færdselsloven gælder også for hestevogne

Kusk efter hesteulykke: Der er for lidt plads på julemarkedet i Ærøskøbing

Kusk efter hesteulykke: Der er for lidt plads på julemarkedet i Ærøskøbing