Se klassikeren: Den ikoniske madskribent steger den perfekte juleand


Se klassikeren: Den ikoniske madskribent steger den perfekte juleand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den afdøde madskribent Hans Jensens juleand hitter i bedste velgående. Se klassikeren øverst i artiklen og læs opskriften og flere opskrifter nederst her på siden, hvor du også kan tippe om dine bedste juleopskrifter.

Sydfyn: En seks timer lang stegning af en and i 2009 er den dag i dag et sikkert hit.

Fyns Amts Avis' video "Den perfekte juleand" med Hans Jensen, mangeårig madskribent og ledende redaktør på Fyns Amts Avis, i hovedrollen med fotograf Michael Bager bag kameraet, er med sine mere end 27.000 visninger en af avisens mest sete videoer til dato og placerer sig godt i feltet af danske videoer, når det gælder andestegning.

En disciplin, der er højaktuel i disse uger, må man sige.

Det havde Fyns Amts Avis' daværende madskribent formentlig ikke forestillet sig, da han ved juletid for otte år siden stillede sit køkken og sin enorme viden om mad til rådighed for læserne og seerne.

Og videoen fortsætter med at hitte. Den seneste måned har i hvert fald 400 personer fundet vej til den otte år gamle video, hvor Hans Jensen tilbereder den fire kilo tunge and med æbler og svesker og giver gode råd undervejs.

Hans Jensen døde i foråret 2017, 84 år gammel.

Herunder genoptrykker vi den ikoniske madskribents egen andeopskrift. Der er også opskrifter på langtidsstegt gås, langtidsstegt flæskesteg, rødkål og brunede kartofler og selvfølgelig ris a la mande.

(Opdateret: Det fremgik i en tidligere version, at videoen "Den perfekte juleand" var den mest sete på faa.dk. Den blev dog overgået af videoer om Ærøfærgen i 2014 og 2015, som gemte sig på en anden videokanal)

Hans Jensen tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer
xxxxxxxxxx Foto: Michael Bager xxxxxxxx
Hans Jensen tilberedte i 2009 juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Arkivfoto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.

Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.

Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.

Fyns Amts Avis efterlyser opskrifter:

Hvad spiser du i julemåneden? Og hvad er dine bedste opskrifter? Fyns Amts Avis samler opskrifter fra jer læsere/brugere og præsenterer dem inden jul. Tip gerne i kommentarfeltet herunder - eller skriv til journalist Daniel Kofoed på dako@faa.dk.

Se klassikeren: Den ikoniske madskribent steger den perfekte juleand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce