SØSIDEN

Danmarks Museum for Lystsejlads blev i sommeren 1996 åbnet af Dronning Margrethe og Prins Henrik i Søndre Længe foran Valdemars Slot på Tåsinge. Her lå museet i 20 sæsoner.

Den 1. maj sidste år genåbnede museet i en nedlagt værftshal på Frederiksøen i Svendborg. Nogle måneder forinden blev museets leder, Martin Stockholm, Brændeskov, ansat.

Museet ejes af en fond med advokat Flemming Schmidt, Svendborg som formand.

Museet er finansieret gennem entré samt bl. a. sponsorater, gaver og kontingenter fra støtteforeningens medlemskaber. Formand fort støtteforeningen er Carl Gerstrøm, Horsens.

Museet er nyindrettet i 2016 med bl. a. udstilling, café, arbejde bådeværft, bibliotek, læse-lounge, børne-mulighed for skattejagt og aktivt tilbud til skoleklasser på besøg.

Samlingen på Frederiksøen er Nordens største af sin art og rummer bl. a. udstillingsbåde, tegninger, modeller og historiske effekter. En del af samlingen er dokumenteret på lystsejlads.dk.

Museets sejlende flydende flåde har plads ved Træskibsbroen i Mudderhullet. Samlingen omfatter bl. a. en 80-årig spidsgatter, en LA-krydser og en motorbåd. Museets over 100 år gamle gaffelrigger er udstationeret i Skovhoved.

Museet har åbent for publikum maj-oktober. Entré er 65 kr.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
VIDEO: Ny sæson med Folkebåde og smuglerfavorit

VIDEO: Ny sæson med Folkebåde og smuglerfavorit

Fotografer vil vise livet om bord i en Folkebåd

Fotografer vil vise livet om bord i en Folkebåd