Jam Days vender tilbage - og i en ny uge

Hat Fitz og Cara Robinson var blandt de navne, som imponerede på dette års Jam Days. Foto: Vibeke Volder

Jam Days vender tilbage - og i en ny uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Byråd valgte til årets budgetforhandling at tilgodese Jam Days, så festivalen til trods for markant mindre støtte fra Odense Musikudvalg kan afholdes i 2019.

2018 var et hårdt år for Jam Days. Hedebølgen sendte en stor del af et ellers trofast publikum til stranden. Samtidig måtte festivalen erkende, at fynboerne endnu ikke var klar til at indløse billet til store, men for fynboerne stadig ukendte, navne på plakaten. Billetsalget endte markant lavere end forventet. Festivalen truede på livet, da Odense Musikudvalg besluttede at skære støtten.

Jam Days har tidligere haft en treårsaftale med Odense Kommune. Den aftale udløb i år, og Musikudvalgets konklusion i foråret var, at Jam Days fremover skulle søge udvalget om støtte årligt. Odense Musikudvalg valgte også at skære to tredjedele af tilskuddet på 300.000 kroner til festivalen. - Vi var truet på livet. Heldigvis ville politikerne i Odense Byråd det anderledes, og der blev til årets budgetforhandling sendt en redningskrans ud til festivalen. Det betyder, at bestyrelsen i Jam Days nu kan se fremad og gå i gang med planlægningen af næste års festival, siger bestyrelsesformand Peter Sejersen.

Flytter endnu en gang

Ved den nylige evaluering af årets festival stod det klart, at Jam Days ligger for tæt på sommerferien. Samtidig havde Skarø Festivalen, som appellerer til samme publikum, i år valgt at placere festivalen samtidig med Jam Days. Jam Days' bestyrelse har derfor valgt at flytte festivalen en uge frem til uge 32. Hvor festivalen tidligere har kørt fire dage, bliver Jam Days 2019 en tredages festival, hvilket ikke skal ses som en nedskalering af festivalen.

- Vi har valgt at koge Jam Days ned til tre dage for at koncentrere festivalen og lave et endnu stærkere program. Vi har analyseret besøgstallene og evalueret blandt publikum, og konklusionen var, at kun få deltog alle fire dage. Publikum ønskede et endnu stærkere program med større hovednavne, og det har vi valgt at lytte til, fortæller Peter Sejersen.

Lidt utraditionelt bliver festivaldagene onsdag, torsdag og fredag.

- Det har vi valgt, fordi vi er en byfestival, og det har igennem alle årene været de mest besøgte dage. Det betyder, at man kan nyde tre dages fantastisk musik og stadig holde weekend sammen med familien, siger Peter Sejersen.

Jam Days vender tilbage - og i en ny uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce