Hvorfor kører rustvogne på hvide plader?!

GUL ELLER HVID Skal en rustvogn ses som en varebil eller en personbil? 24timer Xtra har undret sig. Tegning: Gert Ejton

Hvorfor kører rustvogne på hvide plader?!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rustvogne kører på hvide nummerplader. Men betyder det, at de skal ses som personbiler og ikke varevogne? Hva' f..... er meningen egentlig?!

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor rustvogne kører rundt på de danske veje med hvide nummerplader?

De burde vel egentlig indregistreres som varevogne og dermed køre på gule plader?

Eller ses kisten som en bagsædepassager?

Intet spørgsmål er for mystisk til Xtra. Så vi ringer fluks til Skats motorkontor.

- Hva' f..... er meningen med, at rustvogne kører på hvide plader, Mogens Andreasen, chefkonsulent hos Skats motorenhed?!

- Grunden til det er, at døde ikke ses som godstransport. Jeg ønsker ikke at indgå i en yderligere diskussion af dette emne. Det er en moralsk, etisk tilgang til tingene, at mennesker, uanset om de er levende eller døde, ikke anses som gods. Det er vedtaget af et flertal i Folketinget. Jeg vil derfor stille dig om til kommunikationskontoret, der normalt tager sig af journalistiske henvendelser.

- Men det er vel dig, der ved noget om det her, ikke?

- He, he, det ved jeg ikke, om det er. Jeg stiller dig lige om.

...

Jeg får den klassiske ventemusik i ørerne og sidder og nynner med, til Gitte Madsen fra Skats kommunikationsafdeling løfter røret.

- Goddag. Det er Morten Poulsen fra 24timer Xtra. Jeg undrer mig over, at rustvogne kører på hvide plader. Er det ikke lidt synd for bedemændene, at de skal betale fuld registreringsafgift?

- Hov, lige et øjeblik. Så er det Skatteministeriet, du skal have fat i. Det er noget, der er vedtaget i Folketinget, så det er dem eller partierne, du skal have fat i. Skat har ikke nogen holdninger til noget.

- Okay. Men ved du så, hvad det koster at indregistrere en rustvogn?

- Det kommer an på, hvad bilen er værd. Om man anskaffer en Skoda, eller hvad man gør. Jeg ved ikke så meget om registrering, men jeg vil gerne finde ud af det.

- Tak, det vil jeg gerne have.

Gitte Madsen sender mig få minutter efter en mail, hvori der står:

"Afgiftsfritagelsen gælder for køretøjer, der er indrettet til transport af kister og udelukkende benyttes til rustvognskørsel. Et køretøj kan ikke godkendes som rustvogn, hvis det er forsynet med indretninger eller udstyr, fx anhængertræk, med henblik på køretøjets anvendelse til andet formål (fx godstransport)."

Så det viser sig, at rustvogne er fritaget for registreringsafgift, og at det for bedemanden er lige meget, om rustvognen kører på hvide eller gule plader - så længe han kun bruger den i arbejdsøjemed. Så ved vi det!

Hvorfor kører rustvogne på hvide plader?!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.