Wynns Coonawarra Estate Shiraz 2005

Foto: Christian Brandt

Wynns Coonawarra Estate Shiraz 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uge 33 Føtex: 69 kroner

Det er et af Australiens super-terroirer, der har lagt jord til ugens vin. Coonawarra godt 450 kilometer syd for Adelaide i South Australia er et aflangt bælte med tre typer jordbund, hvoraf et stykke rød jord, kaldet terra rossa, er det mest eftertragtede og Australiens dyreste landbrugsjord.

Den røde jord, der er dannet af gammel havbund for ca. 600.000 år siden, er vel-drænende, og grundvandet skjuler sig under et op til to meter tykt lag limsten. Det trænger vinplanternes rødder dårligt igennem, så medmindre der falder meget regn, standser sommervarmen og tørt vejr planternes skud omkring januar. Vinplanterne koncentrerer sig derfor om at modne druerne. Det giver sammen med et langt, køligt efterår gode betingelser for koncentreret smag i druerne.

Wynns ejer i dag ca. 70 procent af det område, der er tilplantet med vin. Herfra fås druer til blandt andet de to topvine, John Riddoch Cabernet Sauvignon og Michael Shiraz, samt til ugens vin.

Den afslører sig allerede i duften som en arketypisk australsk shiraz: Søde, ristede fade, blåbær og solbær. I smagen er der gode tanniner, blød moden frugt, fad og peber. En tydelig bitterhed i finalen gør den til mere end blot en marmeladevin. En kraftbasse, der kræver noget oksekød. Tre stjerner.

Wynns Coonawarra Estate Shiraz 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce