Listen over berømtheder fra især film- og musikverdenen, der har etableret deres egen vingård, er lang og voksende. Francis Ford Coppolas californiske rødvine er blandt de mest kendte, og selv om de blot bor der og altså ikke har noget med vinproduktionen at gøre, har Brad Pitt og Angelina Jolies besøg på det provencalske Chateau Miraval angiveligt gjort vinene derfra til det hotteste bud på en celeb-vin lige nu - i hvert fald i USA.

Ugens vin stammer fra sangeren Cliff Richards vingård Adega do Cantor i Algarve i det sydlige Portugal. Den britiske sanger og hans partner, Nigel Birch, har begge boet i Algarve i over 30 år, og deres idé var i starten, at der kun skulle laves vin til at dække deres og vennernes behov. Men med ekspertråd fra den australske winemaker David Baverstock producerer Sir Cliff nu både hvidvin, rødvin og rosé - alene af roséen lidt over 44.000 flasker.

Vinen er flot rubinrød og dufter af kirsebær og solvarme jordbær. I munden er der sødme og en varme, som langsomt breder sig. Blød, men magtfuld med afstemt syre. Harmonisk vin på 90 procent Aragonez (Tempranillo) og 10 procent Syrah. Fire stjerner.

Uge 28: Fås i H.J. Hansen & Vinspecialisten til 99,95 kroner.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
En lang dag på kontoret

En lang dag på kontoret

Rosé er ofte et restprodukt