VM i vinsmagning: Dansk hold tror på sejr

©PHOTOPQR/SUD OUEST/BONNAUD Guillaume - MEDAILLES AU CONCOURS AGRICOLE A LA FOIRE DE PARIS / CROIX DU PRINCE JURANCON MOELLEUX
Foto: Colourbox/BONNAUD Guillaume/PHOTOPQR/SUD OUEST

VM i vinsmagning: Dansk hold tror på sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tror på det, det danske ”landshold” i vinsmagning, som lørdag den 12. oktober skal forsvare den danske ære ved det verdensmesterskab, som det franske vinmagasin La Revue du Vin de France afholder for første gang i år. Det sker på Château Larrivet Haut-Brion i Bordeaux.

Sidste år blev Jesper Hedegaard, Claus Tybring, Dennis Lindberg Jensen og Bent Allan Hansen europamestre, og de er derfor naturligt blandt favoritterne til at vinde årets VM-titel.

- Efter vi vandt europamesterskabet sidste år, tror vi, at vi har alle chancer for at vinde verdensmesterskabet, selvom konkurrencen vil være meget hård, siger holdets kaptajn, 45-årige Jesper Hedegaard, til La Revue du Vin de France.

Intense 10 minutter

Opgaven ved VM er at blindsmage 12 vine, der kan komme fra hele verden, og fastslå, hvilken drue den enkelte primært er lavet på, hvilket område den stammer fra, hvem der lavet vinen, hvad vinen hedder, og hvilken årgang den stammer fra.

- Blindsmagning er en meget svær prøve. Det er ikke let at finde den rigtige vin i første forsøg, det kræver megen ydmyghed. De første 10 minutter er meget intense, siger Jesper Hedegaard, hvis interesse for vin begyndte, da han var 14 år - fire år senere blev han dansk mester i blindsmagning af franske vine.

De fire danskere har overvejende specialiseret sig i europæiske vine fra Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Champagne og Rhône. Jesper Hedegaard har dog også kastet sin kærlighed på californiske vine, og holdets yngstemand, 37-årige Dennis Lindberg Jensen, har blandt andet specialiseret sig i australsk vin.

Danskerne skal op mod hold fra Belgien, Frankrig, Storbritannien, Sverige, Canada, Sydafrika og Kina.

VM i vinsmagning: Dansk hold tror på sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce