Smagenoter fra ambassaden


Smagenoter fra ambassaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2006 Twin Oaks Chardonnay

Robert Mondavi, Californien, Tasterwine.dk: 84,75 kroner

Ret lys og i duften en lækker, let genkendelig chardonnay. Der er citrus og gammeldags æblekage i næsen - i munden er den halvfede vin ret slikkensød, men dog med nogen syre. Karamelsødme er mest dominerende i finalen.

2007 De Loach Chardonnay

De Loach, Californien, Cphwine.dk: 86,25 kroner

Lys gylden med en frisk næse med græs, citrus og en smule ananas. Rimelig retlinet i munden - her er en tyk kerne af ung frugt med fersken, ananas og sødme - og måske en smule fad. Knap så basset som Mondavis Twin Oaks Chardonnay og med en mere tydelig syre.

2007 7 Deadly Chards

Michael & David, Californien, Graa-vin.dk: 99 kroner

Lys gylden med masser af ristet fad i næsen. Også i munden er fadet påtrængende - med en lille smule tropisk frugt i baggrunden, en o.k. syre og så mere fad i eftersmagen. Ret ensporet og fadpræget.

2006 Chardonnay Lot 205

Cartlidge & Browne, Californien, Philipsonwine.com: 69,95 kroner (v. 12 flasker)

Lys gylden med grønne reflekser. Tydelig vanille, lidt citrus og et hint af græs i næsen. Meget fyldig/plump i munden - der er lidt bolsje over vinen i mundfornemmelsen. Den virker, som om den ikke rigtig er foldet ud. Lidt fad og frugt på dåse (ananas og fersken) og alkohol (13,5 procent).

2006 Vine Cliff Chardonnay

Vine Cliff, Napa Valley, Californien, Cphwine.dk: 220 kroner

Lys gylden med citrus, fad og marcipan i næsen. Smørfed i munden med fersken, ananas, en fornemmelse af alkohol og fad der kommer listende i eftersmagen.

2005 Hendry Chardonnay Barrel Fermented

Hendry, Napa Valley, Californien, Cphwine.dk: 173,75 kroner

Grøngylden. Først en pudsig gummitone der dog hurtigt forsvinder og giver plads til moderat fad, pære og citrus. I munden pæn og velkomponeret, igen med citrus og pære.

2005 Kistler Dutton Ranch Chardonnay

Kistler Vineyards, Russian River Valley, Californien, The Diplomat: 750 kroner

Nærmest gulgrøn med fad, lille citrus-note og vådt søgræs i næsen. I munden er det hele pakket godt ind: Her er citrus, afstemt fad, lidt ananas og en lille, men præcis syre. En vin der kræver fordybelse og tid for at vise hele sit potentiale.

2006 Kistler Les Noisetiers

Kistler Vineyards, Californien, The Diplomat: 750 kroner

Denne vin produceres fortrinsvis til Kistlers restaurations-kunder og er sammensat af druer fra flere vinmarker. Næsen har vanillecreme som i fyldt chokolade, pære, citrus og en smule hasselnødder. Ligesom en anden af Kistlers vine på smagningen, 2005 Dutton Ranch Chardonnay, er denne ret afdæmpet i munden - langtfra nogen basse, men retlinet med citrus, begrænset fad, alkoholsødme og en rigtig flot syre der giver vinen et godt skelet.

2006 7 Deadly Zins

Michael & David, Lodi, Californien, Graa-vin.dk: 99 kroner

Krydret og røget fad, vi er næsten ovre i spegepølse! Meget blød i munden (måske en anelse for varm ved smagningen) med blomme, fad og dæmpet tannin. Fyldig, ukompliceret og let at drikke - navnet passer udmærket, det er let at falde i fadet her ...

2005 Zinfandel

Lake Mendocino Wine Cellars, Mendocino County, Californien, Vinkyperen.dk: 86 kroner

Pænt mørk vin med blomme og næsten sveskeagtig frugt, sødme, marcipan og en smule fad i næsen. Sød frugt og for første gang blandt smagningens zinfandeler seriøse tanniner. Lidt marcipan og en lille syre. Interessant og mindre bamset zinfandel.

2006 Lot 205 Zinfandel

Cartlidge & Browne, Californien, Philipsonwine.com: 69,95 kroner (v. 12 flasker)

Medium mørk. Parfumeret næse med kirsebærlikør, marcipan og et lille hint af fad. I munden afslører denne vin hurtigt, hvorfor amerikanerne fandt på ordspillet "Christmas is hell without Zinfandel". Her er julekrydderier, sødme, marinerede kirsebær, en lille syre, pæne tanniner og fad i eftersmagen.

2006 Zinfandel

Seghesio, Sonoma County, Californien, Vinens-verden.dk: 165 kroner

Mørk kerne og en bred, rødviolet kant. Frisk, frugtig, lokkende næse med marcipan, solbær, brombær og fad. Fylder godt og vokser i munden. Her er krydret frugt - kirsebær, marcipan og fad - gode tanniner og en tydelig syre. Men det er alligevel en blød, likøragtig vin at få i munden - hedonistisk og svær at spytte ud.

2006 Zinfandel Old Vine

Seghesio, Sonoma County, Californien, Vinens-verden.dk: 255 kroner

Samme mørke kerne, men med en lidt mindre violet kant. Næsen minder også om ”lillebror-vinen”, mens vinen i munden har en endnu tydeligere syre og mere markante tanniner. En vin i god balance og mere retlinet end lillebroren. En seriøs zinfandel der kan stå op mod mange cabernet sauvignoner – og langt fra de sødlige bamsevine, denne drue også bruges til at fremstille. Om man foretrækker Seghesios almindelige zinfandel eller denne ”old vine” må afhænge af humøret og maden, man måske spiser til.

2006 Gluttony Old Vine Zinfandel

Michael & David, Lodi, Californien, Graa-vin.dk: 305 kroner

En på alle måder mørk vin. Næsen har krydret fad med overmodne røde druer og et strejf af marcipan. I munden er det en fyldig, varm, fuldfed sag med masser af marcipansød frugt og en del fad. Måske lidt plump, men så pågående at den alligevel er svært charmerende - især når man ikke må synke ... Flydende slik for ganen og noget af en pleaser, der med ret stor sikkerhed vil lægge svigerforældrene ned. Og med 16,5 procent alkohol (!) vil den også sørge for, at de sover godt. En fyldig amarone er den mest oplagte sammenligning. Navnet ”Gluttony” (frås) er velvalgt.

2006 Zinfandel

Clos du Val, Napa Valley, Californien, Houseofwine.dk: 149,95 kroner

Ret lys vin med en slank duft af fad og lækker, mørk lakrids. God syre og tanniner der er fremme i skoene. Solbær i stram stil, blyant og balanceret fad. Slank vin og en helt anderledes stil end for eksempel Seghesios vine.

2005 Block 28 Zinfandel

Hendry, Napa Valley, Californien, Cphwine.dk: 216,25 kroner

Mørk kerne og en violet kant. Forførende duft af marcipan, kirsebær og solbær. I munden er vi tilbage i den store, fyldige smag med fad, kirsebær, brombær, en o.k. syre og trods alt pæne tanniner til at støtte i hele forløbet. Endnu en imponator-vin.

2006 Sin Zin

Alexander Valley Vineyards, Alexander Valley, Californien, Vinslottet.dk: 155 kroner

Kirsebær, marcipan, dæmpet og lidt peber i en ganske tillokkende næse. I munden er vinen slankere med kirsebær, marcipanbrød, en pæn syre i baggrunden og fine tanniner.

2005 Pinot Noir

Ampelos Cellars, Santa Rita Hills, Californien, Kkwine.dk: 250 kroner

Fad, hindbær/brombær og sødme i næsen. Blød og indsmigrende i munden med fedme, tilbageholdt syre og begrænset tannin. Lækker -uden rigtig at markere sig - men absolut et godt glas med sol og modne druer.

2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon

Paul Hobbs Wines, Napa Valley, Californien, Philipsonwine.com: 549,95 kroner (v. 12 flasker)

Mørk! Næsen oser af solbær, fad og chokolade, og i munden er der mere chokolade, solbær, timiansmør og fedme. Det kræver ikke den store hjerneaktivitet at få nydelse ud af denne her - og i dette tilfælde skal det ikke opfattes negativt. Denne vin er rigtig godt skruet sammen.

2005 Solo Cabernet Sauvignon

Silverado, Napa Valley, Californien, Cphwine.dk: 525 kroner

Sort kerne og lille violet kant. Krydret fad, timian og solbær i næsen. Fyldig og svulstig med likørsødme, solbær, dæmpet syre og gode tanniner.

2005 Artemis Cabernet Sauvignon

Stag's Leap Wine Cellars, Napa Valley, Californien, Vinens-verden.dk: 355 kroner

Krydret, tæt næse; let støvet med træ, fad og tung frugt. Slank i munden med en god syre, træbitterhed og solbær. Fadet er bemærkelsesværdigt holdt i baggrunden. En anden stil end for eksempel Paul Hobbs' cabernet - mere Bordeaux-lignende.

Smagenoter fra ambassaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce