Sådan fjerner man alkohol


Sådan fjerner man alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fire testede vine havde alle en alkoholprocent på 0,05 procent og hører dermed til de såkaldte alkoholfri vine i modsætning til de alkohollette vine på mellem to og 5,5 procent.

Man kan fjerne alkohol fra normal gæret vin med varme eller en membran for at beholde alle andre ingredienser. De tyske producenter benytter især vakuum-destillation, hvor vinen bliver sat under et meget lavt tryk ved normal stuetemperatur - dermed kan man koge alkoholen væk og bevare resten af stofferne i vinen.

Et stort fransk kooperativ opfandt i 1988 en tilsvarende metode, hvor alkoholen fordamper ved lave temperatur under dække af ædelgasser. Dermed bevarer vinen det meste af sin smag og farve, mens alkoholen kommer under en halv procent.

En tredje metode hedder pervaporation, hvor teknikerne benytter tætte membraner af silikone og deler vand fra alkohol ved omkring 30 grader.

En fjerde metode er omvendt osmose, hvor teknikerne skiller en opløsning med en lavere koncentration af stoffer fra en opløsning med en højere koncentration. Det er den eneste metode, hvor man fjerne alkoholen, mens den endnu er flydende og ikke i gasform.

Kilde: Oxford Vinleksikon.

Sådan fjerner man alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce