Porter - og stout ...


Porter - og stout ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er forskellen på porter og stout. Ja, tjah, det er faktisk det samme, og på Limfjordsporteren andet steds her på siden står der faktisk double brown stout på etiketten.

De dobbelte navne er en gammel dansk tradition, og på en gammeldags porter fra Carlsberg står navnet Imperial stout med de største bogstaver.

Ifølge Danske Ølentusiasters hjemmeside er den originale porter en brown porter fra omkring 1800 med tre slags malt - pal, amber og brown malt. Senere kom den hårdt ristede og sorte malt til, så bryggerne kunne bruge lidt af denne og den billigere brune malt til at lave porter på.

Den irske stout er hos Guinness kendetegnet ved at være mere tør og mere skarp end portere, hvor ristet byg givere en mere syrlig og skarp smag uden så meget farve til skummet, som derfor bliver hvidt.

I det hele taget er bryggere kreative folk, så de tilsætter gerne krydderier og laver porter i både over­gæret og undergæret version.

Porter - og stout ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce