Uge 26: 199 kroner for seks flasker i Kvickly
Concha Y Toro er Sydamerikas største vinproducent. Firmaet markedsfører sine vine under en lang række navne - flere af dem er kendt i Danmark, for eksempel Cono Sur, Casillero del Diablo, Terrunyo, Sunrise og Trivento - og firmaet producerer vin i både Chile og Argentina.

På trods af sin størrelse og klare satsning på at brande sine vine og sælge dem alene på navnet er Concha Y Toro også med i Sydamerikas top, når det gælder vine i den bedste ende af kvalitetsskalaen. For eksempel har topvinen Don Melchor to gange scoret 96 point i Wine Spectator.

Ugens vin er i en anden prisklasse, men leverer kvalitet for hver krone. Vinen er sammensat af Cabernet Sauvignon (65 procent), Carmenère (25 procent) og Syrah (10 procent) fra tre vinmarker i Maule Valley. Vinen, der er den eneste, som produceres på Palo Alto-vineriet, viser tydeligt fad i næsen sammen med lidt hyldebær og solbær. Der er sødme, solbær og ristet fad i smagen. Det er en kraftig vin, der har tanniner nok til at tøjle sødmen og en god syre i eftersmagen. En glimrende madvin der bør dekanteres. Den har også potentiale til at udvikle sig i en blødere retning med lidt tid på langs. Godt gået, især til tilbudsprisen. Fire store stjerner.

Mere om emnet

Se alle
Errazuriz Sauvignon Blanc 2007

Errazuriz Sauvignon Blanc 2007

2006 Palacios Remondo La Vendimia

2006 Palacios Remondo La Vendimia

2005 Paiagal Barbera d'Alba