Nettos boks-vin: Klarer sig bedst

Løgismose Rødvin BiB, Michel Gassier, Costières de Nîmes, Frankrig. Netto: 150 kroner/3 liter (13 procent) ####€€ Ret mørk, næsten lukket kerne og meget lille kant. Sødligt rosenparfumeret med hyldebærsaft, lidt fad og krydderurtebed med timian i duften. Den spiller på ung frugt med sødme og en underliggende fad-bitterhed i smagen. Her er moderat syre, alkoholvarme og tydelige tanniner. Lidt tyndere mundfornemmelse end i vinen fra Ogier, men den er nemmere at drikke. Og til en flaskepris på 37,50 kroner trækker den fire pæne stjerner.
Foto: Peter Leth-Larsen

Nettos boks-vin: Klarer sig bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt fire vine fra det sydlige Frankrig skiller den billigste sig ud.

Når disse linjer læses, er det forhåbentlig sommer i Danmark - og ikke en af den slags, vi har måttet nøjes med de foregående par år. Men sådan en, hvor varmen driver os udenfor, og hvor mange mænd føler et primalt behov for at hælde tændvæske over nogle kul og sætte ild til kullene og stege noget kød over resterne.

Til den slags mad - og til sådanne sommeraftener, hvor selskabet ofte er bedre og vigtigere end den mad, der er resultatet af urmandens anstrengelser ved Weberen - hører letdrikkelig og gerne ukompliceret vin. Dem er vinredaktørerne gået på jagt efter, og i dag og de kommende fredage giver vi vores bud på, hvad der er værd at drikke. Flaskerne har vi fundet i Netto, Føtex, Superbrugsen, Fakta og Superbest, så de skulle være til at finde for de fleste læsere, også hvis man har bevæget sig ud i sommerlandet.

I morgen tager cykelrytterne hul på den 100. udgave af Tour de France, og selv om vinredaktørerne efterhånden er alvorligt i tvivl om, hvad rytterne har i deres flasker, kan det ikke afholde os fra at drikke vin fra nogle af de mange vinmarker, som de i de kommende tre uger suser forbi.

Dog er det ikke lykkedes os at finde vine fra Korsika, hvor rytterne kører de tre første etaper, men vi når et stykke sydpå. Dagens fire vine er alle fra Rhône, og der har sågar været en dansker med i skabelsen af en af dem.

Konturen af den fynske herregård Løgismose præger den bag-in-box-vin, som vi har fundet i Netto til 150 kroner for tre liter - altså en flaskepris på 37,50 kroner. Løgismose entrerede for godt tre år siden med discountsupermarkedet, og det har vist sig at være en gangbar idé at forene danskernes spareglæde med et mærke, der emmer af kvalitet, og sortimentet fra Løgismose er løbende blevet udvidet. Blandt andet med vinen fra Costières de Nîmes, som har Michel Gassier som bagmand med bistand af sommelier Thilde Maarbjerg fra Grønlykke-familiens madtempel Kong Hans Kælder i København.

De to har fået en ganske habil vin presset ned i posen i den lilla boks: frugtdrevet, ukompliceret og let at drikke. Det er langtfra jordens dybeste og mest komplekse vin, men ganske velegnet til en aften med venner og familie på terrassen.

Det er testens anden vin fra samme område, 2009 Château de Nages Vieilles Vignes - også med Michel Gassier som afsender - også, men den vinder for det første gevaldigt ved at blive trukket op og iltet dagen før, den skal drikkes, og den har for det andet langt mindre bællefaktor, ikke mindst på grund af en høj alkoholprocent.

En pudsighed er det, at bag-in-box-vinen beskrives som en "meget saftig vin med masser af duft og frugt - kvaliteter, som mange mennesker i Danmark elsker Rhônedalens vine for". Vinen har bestemt både duft og frugt, men den er mestendels fremstillet af druer, der netop ikke er typiske i Rhônedalen: 65 procent merlot og 15 procent cabernet sauvignon - suppleret af lige dele syrah og grenache.

Næsten i samme prisleje som Løgismoses bag-in-box er det store firma Ogiers Grenache-Syrah fra Côtes du Rhône, som vi har fundet i Kvickly til 54,95 kroner. Den kræver imidlertid også en del luft, før den viser sin mest charmerende side frem, men så rammer den til gengæld i plet med brombær, lys chokolade og fad. Ogiers standardvine sætter ikke dybe spor i hukommelsen, men de er som regel vellavede og tro mod den type vin, man forventer fra området.

Det kan det store firma Gabriel Meffres châteauneuf-du-pape ikke helt siges at være - og så alligevel. Som det gælder for amarone, barolo og bordeaux, hører det til sjældenhederne at finde gode, typiske châteauneuf-du-paper til priser lige omkring 100 kroner. Denne skiller sig alligevel ud ved at have mere at byde på i både duft og smag, end dagens øvrige vine. Prisen - omend den er lav for en châteauneuf-du-pape - er den højeste i dagens test, og det koster på stjernerne.

Det bedste køb blandt dagens fire vine er boksvinen fra Netto.

Nettos boks-vin: Klarer sig bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce