I november modtog Jim Lyngvilds bryggeri, Frejdahl, en ærespris for porteren Roulv. Nu er øllen også i finalen om Årets danske Ølnyhed 2015 - sammen med tre andre fynske øl.

Det ligner en fortsat succeshistorie for fynske bryggere, som nok en gang er massivt med i finalefeltet, når foreningen Danske Ølentusiaster kårer Årets danske Ølnyheder 2015.

Fire ud af de 10 øl, som er stemt i finalen af foreningens medlemmer - der har kunnet vælge mellem 1298 nye øl - er fra Fyn.

Foruden øllen Roulv fra bryggeriet Frejdahl, som er et samarbejde mellem Jim Lyngvild og Bryggeriet Vestfyen i Assens, er Ugly Duck Brewing Co. igen i finalen - i år med øllen Golden Eye.

De flerfoldige vindere i Indslev har selskab af Midtfyns Bryghus med finalens stærkeste bryg, en russian imperial stout på 11 procent, og en af vinderne fra sidste år, Munkebo Mikrobryg, som kan vinde en titel igen i år med sin danske ale kaldet Hjemstavn.

Ud over de fire fynske bryggerier både jyske og sjællandske bryggere med i finalen - særligt må Thisted Bryghus fremhæves med hele af de fire jyske øl, som ølentusiasterne nu skal stemme om. Afstemningen slutter 29. februar, og vinderne offentliggøres på Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense 12. marts.

Du kan se alle øl-finalisterne her.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
Fynske ølmestre: En grim ælling der flyver højt

Fynske ølmestre: En grim ælling der flyver højt

4
Danmarks bedste nye øl: Fyn rydder bordet igen

Danmarks bedste nye øl: Fyn rydder bordet igen

Sådan smager vinderøllen fra Munkebo Mikrobryg

Sådan smager vinderøllen fra Munkebo Mikrobryg