High-lights fra smagningen

2006 Seghesio Old Vine Zinfandel

High-lights fra smagningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zinfandel imponerer med både tunge, hedonistiske vine - og vine i mere stram, retlinet stil.

2006 Zinfandel

Seghesio, Sonoma, Californien, Vinens Verden, 165 kroner

Mørk kerne og en bred, rødviolet kant. Frisk, frugtig, lokkende næse med marcipan, solbær, brombær og fad. Fylder godt og vokser i munden. Her er krydret frugt - kirsebær, marcipan og fad - gode tanniner og en tydelig syre. Men det er alligevel en blød, likøragtig vin at få i munden - hedonistisk og svær at spytte ud.
2006 Seghesio Zinfandel
2006 Seghesio Zinfandel

2006 Zinfandel Old Vine

Seghesio, Sonoma, Californien, Vinens Verden, 255 kroner

Samme mørke kerne, men med en lidt mindre violet kant. Næsen minder også om "lillebror-vinen", mens vinen i munden har en endnu tydeligere syre og mere markante tanniner. En vin i god balance og mere retlinet end lillebroren. En seriøs zinfandel der kan stå op mod mange cabernet sauvignoner - og langt fra de sødlige bamsevine, denne drue også bruges til at fremstille. Om man foretrækker Seghesios almindelige zinfandel eller denne "old vine" må afhænge af humøret og maden, man måske spiser til.
2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon
2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon

2006 Les Noisetiers Chardonnay

Kistler, Sonoma Coast, Californien, The Diplomat, 750 kroner

Denne vin produceres fortrinsvis til Kistlers restaurations-kunder og er sammensat af druer fra flere vinmarker. Næsen har vanillecreme som i fyldt chokolade, pære, citrus og en smule hasselnødder. Ligesom en anden af Kistlers vine på smagningen, 2005 Dutton Ranch Chardonnay, er denne ret afdæmpet i munden - langtfra nogen basse, men retlinet med citrus, begrænset fad, alkoholsødme og en rigtig flot syre der giver vinen et godt skelet.

2006 Gluttony Old Vine Zinfandel

Michael & David, Lodi, Californien, Graa-vin.dk, 305 kroner

En på alle måder mørk vin. Næsen har krydret fad med overmodne røde druer og et strejf af marcipan. I munden er det en fyldig, varm, fuldfed sag med masser af marcipansød frugt og en del fad. Måske lidt plump, men så pågående at den alligevel er svært charmerende - især når man ikke må synke ... Flydende slik for ganen og noget af en pleaser, der med ret stor sikkerhed vil lægge svigerforældrene ned. Og med 16,5 procent alkohol (!) vil den også sørge for, at de sover godt. En fyldig amarone er den mest oplagte sammenligning. Navnet "Gluttony" (frås) er velvalgt.

2005 Paul Hobbs Cabernet Sauvignon

Paul Hobbs, Napa Valley, Californien, Philipson Wine, 549,95 kroner (v. 12 flasker)

Mørk vin med solbær, fad og chokolade i næsen. Meget klassisk, fyldig cabernet sauvignon-duft der følges op af en smag, der er skruet rigtig godt sammen: Her er fedme, krydret fad, timian, chokolade og solbær - og tanniner og syre i et præcist afstemt forhold. Lækker vin.

High-lights fra smagningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce