Hårde skader i tyske marker


Hårde skader i tyske marker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nattefrost får tyske vinavlere til at bede om offentlig støtte

Den sene nattefrost var ikke bare et dansk fænomen - i Tyskland blev både bærbuske og træer samt ikke mindst vinmarkerne hårdt ramt af senfrost ned til minus fem grader.

En tilsvarende alvorlig situation har man ikke oplevet i Tyskland, der er blandt verdens nordligste vinregioner, siden 1981.

Frosten i år ramte i nætterne til 4. og 5. maj mere eller mindre i alle landets 13 vindistrikter, værst tilsyneladende i Franken, Württemberg, Pfalz og Rheinhessen, og dét netop i et år, hvor de varme forårs-uger havde dannet nye skud så tidligt, at vækstsæsonen var omkring tre uger længere fremme end normalt.

De nye, meget frostfølsomme skud blev nogle steder helt dræbt af frosten - tilbage står her kun at håbe på nye skud, der dog selv i heldigste fald vil være mere spinkle, langsomtvoksende og med mindre bladfylde, færre frugtklaser og derfor i den sidste ende også med forventelig reduceret vinhøst.

Specielt i rødvinsmarker med den populære druesort dornfelder og klassikeren spätburgunder (pinot noir) meldes om store skader. Mindre angrebet er hvidvinsmarker med f.eks. müller thurgau og Tysklands stolthed riesling-druen.

I de værst ramte områder i Midttyskland er situationen så alvorlig, at vinavlerforbundet allerede nu har søgt om offentlig støtte til vinavlere, der kan have mistet op mod 90 procent af normalhøsten.

I forvejen var de tyske vinavleres aktuelle situation negativt præget af sidste års både kvantitativt og kvalitativt lille høst.

Hårde skader i tyske marker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce